"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna vanalinnast varastati Kangro väikese korstnapühkija skulptuur (2)
24. juuli 2023
Varastatud väikese korstnapühkija skulptuur. Konstantin Sednev/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Tallinna vanalinnast Kullassepa tänavalt varastati ööl vastu pühapäeva Tauno Kangro väikese korstnapühkija skulptuur, kirjutab Postimees.

Kullassepa tänaval asuva kohviku Kofeman töötajad rääkisid väljaandele Limon, et kui hilisõhtul oli skulptuur veel omal kohal, siis hommikul oli graniidist postament juba tühi. Korstnapühkija kohale jäid vaid liimijäänused ja väike auk poldist.

Toimetusega jagati ka kaamerasalvestist, kust on näha, kuidas kamp noori pühapäeva varahommikul kella 3.15 paiku skulptuuri kallal askeldab.

Ida-Harju politseijaoskonna varavastaste süütegude menetlusgrupi juht Kaja Hunt ütles, et juhtumi kohta on algatatud menetlus. “Vaatasime üle ümbruskonna kaamerad ja kogusime sündmuskohalt tõendeid. Kõiki asjaolusid, sealhulgas kaamerapilte veel kontrollitakse,” lisas ta.

Alles hiljaaegu sodisid vandaalid Kangro Musumäel asuvat skulptuuri “Hetk enne suudlust”, kus alasti naise kujule joonistati selga aluspesu. “Kahetsusväärne, et sellised asjad ikkagi toimuvad,” sõnas Kangro toona. “Graniiti puhastada on väga tülikas ja eks see ikka kuju lõhub ka.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Toomas Nipernaadi
25. juuli 2023 18:40
No see on ju seal lähedal kus kaabakad ENSV lipu heiskasid ?
taust
5. aug. 2023 08:26
ENSV lipu autor oli eesti kunstnik Paul Luhtein. Viisnurk, sirp ja vasar on rahvusvahelised sümbolid. http://freemasonrywatch.org/communism.html