"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PPA Ööpäevaga tabati üheksa joobes sõidukijuhti. Liikluses sai vigastada viis inimest (0)
25. juuli 2023
Pilt on illustratiivne. Pexels

Politsei kõrvaldas möödunud ööpäeval juhtimiselt üheksa narko- või alkoholijoobes sõidukijuhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Liikluses sai vigastada viis inimest

Esmaspäeval juhtus üle Eesti neli raskemat liiklusõnnetust, milles sai vigastada kokku viis inimest. 

Kell 8.12 juhtus liiklusõnnetus Raplamaal Märjamaa vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 65. kilomeetril Märjamaa-Koluvere tee ristmikul, kus 51-aastane mees tegi Chrysler Grand Voyageriga vasakpööret ning keeras ette vastassuunast lähenenud sõiduautole Kia Sportage, mida juhtis 56-aastane mees. Kias viibinud 51-aastane naine ja 17-aastane noormees toimetati haiglasse.

Kell 12.01 juhtus liiklusõnnetus Keilas Jaama 1 juures, kus 47-aastane mees sõitis sõidukiga Dacia Dokker otsa 73-aastasele naisele. Jalakäija toimetati haiglasse

Kell 12.08 teatati liiklusõnnetusest Tallinnas Laagna teel Kiviku bussipeatuse juures, kus liinibussi Solaris Urbino juhtinud 50-aastane naine tegi äkkpidurduse. Pidurduse tagajärjel kukkus bussis 64-aastane naine. Reisija toimetati haiglasse.

Kell 19.38 juhtus liiklusõnnetus Põlvamaal Mammaste külas Ootsimäe tee 12 juures, kus rollerit juhtinud alkoholijoobes 41-aastane mees kukkus. Rollerijuht toimetati haiglasse.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.