"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
HÜVASTI! Suri ainulaadset rekordit omanud legendaarne jooksja Benno-Einar Viirandi (0)
27. juuli 2023
Benno-Einar Viirandi Elmo Riig/Sakala/Scanpix Baltics

Eesti üks legendaarsemaid harrastusjooksjaid, 61 korda ümber Viljandi järve jooksnud Benno-Einar Viirandi suri teisipäeva õhtul 90-aastasena, kirjutab Sakala.

Viljandi valla aukodanik Viirandi suri Pärsti hooldekodus, kuhu ta viidi mõne kuu eest, kui ta oma kodus ka abivalmis naabrite abil enam hakkama ei saanud. Kevadel jäi mees ilma ühest jalast ning asus elama Pärsti hooldekodusse. 28. mail tähistas ta seal oma 90. sünnipäeva. Naabrite suur soov oli ta juubeliks veel korra oma koju, Mustlas Harju tänaval asuvasse korterisse tuua, aga see soov ei täitunud, vahendas BNS.

Benno Viirandi läheb ajalukku kui kõige aktiivsem ümber Viljandi järve jooksja. Ainsana on tal kirjas üle 61 osaluskorra ning viimati oli ta stardis ja finišis 2019. aastal. Esimene kord oli 1958. aastal.

Ümber Viljandi järve jooksult jäi Benno Viirandi 1958. ja 2019. aasta vahel kõrvale vaid korra. Ühe jooksu eel oli ta murdnud jala ning ehkki ta valmistas endale ise kargu ja oli valmis sellega rajale sööstma, otsustasid korraldajad, et nii startida ei tohi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.