"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PPA Nädalavahetus Liikluses sai vigastada 23 inimest. Tabati 27 joobetunnustega sõidukijuhti (0)
31. juuli 2023
Pilt on illustratiivne. Pixabay

Eesti eri paigus juhtus laupäeval kuus ja pühapäeval kaheksa rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada koguni 23 inimest. Laupäeval kõrvaldas politsei juhtimiselt 20 narko- või alkoholijoobe tunnustega sõidukijuhti, pühapäeval 20.

Teedel ja tänavatel juhtus laupäeval kuus tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga seitse inimest.

Esimene õnnetus juhtus kella 2.36 ajal Tallinnas Tartu maantee 56 juures, kus 21-aastane naine sõitis Audiga vastu kahte pargitud sõiduautot ja sai viga. 

Teine õnnetus juhtus kella 12.18 ajal Sauel Tõkke tänaval, kus 42-aastane naine läks Mazda 6-ga möödasõidule jalgratturist ning sõitis sellele otsa. Kiirabi viis jalgratast juhtinud 83-aastase mehe haiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Kolmas õnnetus juhtus veidi pärast kella 16 Lasnamäel Vikerlase keskuse juures, kus 64-aastane mees kukkus jalgrattaga ja toimetati haiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 18.23 ajal Lääne-Harju vallas Lemmaru külas Riisipere-Vasalemma teel, kus 16-aastane poiss kaotas krossimootorratta üle kontrolli ja kukkus. Kiirabi toimetas krossirattal kaassõitjana viibinud 14-aastase poisi haiglasse kontrolli.

Viies õnnetus juhtus kella 19.29 ajal Lääne-Virumaal Vinni vallas Rakvere-Luige maantee 20. kilomeetril, kus 22-aastane naine sõitis E300-tüüpi Mercedesega teelt välja ning kiirabil tuli ta haiglasse kontrolli toimetada.

Kuues õnnetus juhtus kella 20.22 ajal Viljandi vallas Mustivere külas Undi bussipeatuse juures, kus teadmata isik kihutas Toyota Avensisega põllule, kus auto paiskus katusele. Kiirabi toimetas autos viibinud 1992. ja 1979. aastal sündinud mehed haiglasse.

Eesti eri paigus juhtus pühapäeval kaheksa rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada koguni 16 inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kell 3.05 Tallinnas, kus esialgsetel andmetel seisis 22-aastane mees Viru tänav 27a maja juures, kui musta värvi sõiduauto Peugeot sõitis üle mehe jala. Sõiduk seisma ei jäänud. Jalakäija toimetati haiglasse, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 3.16 Tallinnas Balti jaama peatuses, kus 33-aastane mees sõitis pimedal haljasalal jalgrattaga vastu tõukeratast, mille tulemusel kaotas juhitavuse ja kukkus. Jalgrattur toimetati haiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kell 11.03 Tallinnas Sõpruse puiestee 247 maja juures, kus esialgsetel andmetel kaotas sisehoovis sõitnud Honda juhitavuse, sõitis üle äärekivi haljasalale ning paiskus vastu maja seina. Juhi kohal viibis juhtimisõiguseta 39-aastane naine, kes toimetati haiglasse. 

Neljas õnnetus juhtus kella 11.40 ajal Viljandis Jakobsoni tänav 21 maja juures ristmikul, kus 62-aastane mees juhtis sõiduautot Toyota C-HR ja sõitis otsa 74-aastasele naisele. Sõidukijuht ja jalakäija toimetati haiglasse.

Viies õnnetus juhtus kell 13.30 Võru linnas Koreli tänav 26 maja juures, kus 48-aastane mees sõitis jalgrattaga ja ei märganud vasakult lähenevat sõiduautot Škoda, mida juhtis 17-aastane neiu, ning toimus kokkupõrge. Jalgrattur toimetati haiglasse.

Kuues õnnetus juhtus kella 14.07 ajal Lääne-Harju vallas Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 33. kilomeetril, kus sõiduauto Jeep Cherokee, mida juhtis 71-aastane mees, kokku talle vastu liikunud sõiduautoga Honda Jazz, mida juhtis 22-aastane naine, mis kokkupõrke tagajärjel paiskus kraavi. Kõik liiklusõnnetuses osalenud isikud toimetati haiglasse, need olid mõlemad juhid, 22-aastane naine, 21-aastane naine, 20-aastane naine,  59-aastane naine, 34-aastane naine ja10-aastane tüdruk. Liiklusõnnetuse toimumise täpsemad asjaolud, sealhulgas see, kumb sõiduauto kaldus vastassuunavööndisse, on selgitamisel.

Seitsmes õnnetus juhtus kella 15.43 ajal Harjumaal Anija vallas Härmakosu külas, kus esialgsetel andmetel juhtis 34-aastane mees sõiduautot Volkswagen Passat ja sõitis otsa 47-aastasele mehele. Jalakäija toimetati haiglasse.

Kaheksas õnnetus juhtus kell 18.34 Tallinnas Trummi tänav 11a maja juures, kus 31-aastane mees sõitis elektritõukerattaga vastu äärekivi ja kukkus. Mees toimetati haiglasse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid