"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rein Taaramäe sai Tšehhi velotuuril kolmanda koha  (0)
31. juuli 2023
Rein Taaramäe Elmo Riik/Scanpix Baltics

Rein Taaramäe sai laupäeval Tšehhi velotuuri kolmandal 161 kilomeetri pikkusel mägisel etapil kolmandal koha, vahendas BNS.

7,8-kilomeetrisel lõputõusul võidutses Norra rattur Johannes Staune-Mittet. Etappi liidrina alustanud sakslane Florian Lipowitz kaotas talle kahe ning Taaramäe kümne sekundiga.

„Etapp oli raske – viimase 60 kilomeetri sees oli kolm esimese kategooria tõusu. Eelviimase peal sõitis norrakas üksi ees ja ma jäin liidri Lipowitziga kahekesi. Püüdsime Staune-Mittet. Peaaegu saimegi ta kätte, aga veidi jäi puudu. Noolisin võitu, sest kokkuvõte läks eile metsa,“ rääkis Taaramäe. „Kui oleks norraka viimasel tõusul kätte saanud, siis oleks võinud variant tekkida. Aga TOP3 koht peale eilset rasket päeva, kus ma olin lihtsalt lukus ja jalad ringi ei käinud, on väga hea. Lisaks on siht Vueltal ja selleks velotuuriks spetsiaalselt ei valmistunud.”

Teistest eestlastest sai Romet Pajur 108. ja Karl Patrick Lauk 130. koha. Üldarvestuses jätkab Taaramäe 13. positsioonil, kaotades liidrile 4 minuti ja 17 sekundiga. Pajur ja Lauk on vastavalt 118. ja 122. kohal. Liidripositsiooni hoiab Lipowitz, kellele Staune-Mittet kaotab 29 sekundiga ning belglane Kamiel Bonneu kahe minuti ja 22 sekundiga.

Pühapäeval on kavas velotuuri viimane 176-kilomeetrine etapp.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid