"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Prokurör taotles tuntud vandeadvokaadile rahalist karistust (0)
02. august 2023
Küllike Nam Andras Kralla/Äripäev/Scanpix Baltics

Viru ringkonnaprokurör Alan Rüütel taotles teisipäeval Viru maakohtus tuntud vandeadvokaadile Küllike Nammile väidetava toimingupiirangu rikkumise eest rahalist karistust, vahendas BNS.

Prokuröri hinnangul on Nammi süü korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvas rikkumises eriti suures ulatuses tõendatud ning taotles talle rahalist karistust 150 päevamäära ulatuses.

Kohuvaidluses nõutava karistuse rahalist suurust prokurör välja ei toonud.

Namm end kuriteos süüdi ei tunnista.

Tema kaitsja, vandeadvokaat Norman Aas leidis kohtuvaidluses, et tema kaitsealuse süüdistamine on põhjendamatu ning ta tuleb õigeks mõista.

Vandeadvokaat Norman Aas märkis, et Nammi ei saa süüdistada korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvas rikkumises eriti suures ulatuses, kuna Namm ei olnud ega ole ametiisik ning ei ole detailplaneeringu protsessi sisuliselt mõjutanud.

Süüdistuse järgi täitis Küllike Namm Käsmu sadama detailplaneeringu menetluses üheaegselt huvitatud isiku ehk MTÜ Käsmu Majaka Sadama huve ning suunas jätkuva tegevusega sisuliselt õigusteenuse osutamisel ametiisikuna otsuseid ja toimingud kohaliku omavalitsuse esindajana Vihula (praeguse Haljala) vallavalitsuse nimel.

Kohus langetab otsuse 24. augustil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.