"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ILM NELJAPÄEVAL Sooja tuleb kuni 25 kraadi (0)
02. august 2023
Pilt on illustratiivne. Pexels

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb neljapäeval kuni 25 kraadi sooja, vahendab BNS.

Öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja tekib udu. Puhub lõuna- ja kagutuul tuul 2-7, öö hakul saartel kuni 10, puhanguti 13 m/s. Sooja on 10-15, rannikul kuni 18 kraadi. 

Peipsi järvel puhub kagutuul 2-6 m/s ja laine kõrgus on kuni 0,5 meetrit. Öö hakul võib sadada hoovihma. Nähtavus on enamasti hea, paiguti võib olla udu. Sooja on 14-17 kraadi. 

Päeval pilvisus tiheneb ja ennelõunal sajab mitmel pool hoovihma. Pärastlõunal levivad saartelt alates intensiivsed sajuhood koos äikesega üle maa kirde suunas, sadu võib kohati tugev olla ja sekka tulla ka rahet. Puhub kagu- ja lõunatuul 4-9, saartel ja läänerannikul tugevneb kuni 12, puhanguti 17 m/s, äikesega võib kaasneda tugevamaid puhanguid. Sooja on 18-23, Ida-Eestis kuni 25 kraadi. 

Peipsi järvel puhub kagutuul 4-8, pärastlõunal puhanguti 12 m/s. Laine kõrgus on 0,5-1 meetrit. Õhtupoolikul sajab hoovihma ja on äikeseoht. Nähtavus on enamasti hea. Sooja on 21-23 kraadi. 

Augusti ilm tuleb kohati keskmisest sajusem

Keskkonnaagentuuri prognoosi järgi tuleb augusti temperatuur paljude aastate keskmise tasemel, milleks on 15,8-18 kraadi, kuid kohati on ilm keskmisest veidi sajusem.

Atlandi ookean toodab madalrõhkkondi, mille idaserv katab Baltimaad, seejärel aga takistab  Venemaal tugevneb kõrgrõhuala madalrõhuala teekonna itta ja lõunavoolus liiguvad aktiivsed osatsüklonid üle Baltimaade põhja poole, tuues tugevat sadu ja äikest.  

Kuu esimesel veerandil püsib mõõdukalt soe ja sagedaste vihmahoogude ilm, ühtlasi on äikest. Õhutemperatuur päev-päevalt tõuseb ja saavutab maksimumi 6. ja 7. augustil kuni 27 kraadiga, Ida-Eestis tõuseb temperatuur isegi 30 kraadi juurde. Seejärel toimub aga kiire õhumasside vahetus, läänekaare tuul paisub korraks väga tugevaks ja seejärel ilm jaheneb järsult.

Pärast 10. lõikuskuu päeva saavad enam sõnaõigust kõrgrõhkkonnad. Vihma sajab harvem ja kohati. Õhusooja on päeval 20 kraadi ümber, mõnel ööl võib kuu keskpaiku langeda viie kraadi ümbrusse ning maapinna lähedal veelgi madalamale. Seejärel läheb taas soojemaks. 

Kuu viimane veerandik on muutliku ilmaga, on nii vihmapäevi kui ka kuivemaid hetki, õhutemperatuur langeb aeglaselt ja kuu lõpus langeb öösel temperatuur maapinna lähedal taas kohati 0 kraadi lähedale.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires, milleks on 15,8-18 kraadi, sademeid on normi piires, kohati enam, sealjuures on norm  72-91 millimeetrit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.