"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei päästis Männiku rappa eksinud inimese (1)
03. august 2023
Pilt on illustratiivne. Mailiis Ollino/Scanpix Baltics

Neljapäeval, 3. augustil kella 1 ajal öösel leidis PPA lennusalga kopter Männiku rappa eksinud 74-aastase naise. Naine viidi haiglasse kontrolli.

Eile õhtul enne kella 22 teatas häirekeskusele helistanud mees, et tema ema on Männiku rappa eksinud ning leidmisel vajatakse politsei abi. Patrullpolitseinikud alustasid koheselt otsingutega, kuhu kaasati ka koerapatrull. Otsinguala hakati kontrollima Päästeameti drooniga ja maastikku läbi sõitma ATVga. Lisaks kaasas otsingumeeskond PPA lennusalga kopteri, kes naise kella 1 ajal öösel üles leidis.

Põhja prefektuuri patrulltalituse juht Lennart Kams ütles, et marja- ja seenehooaeg on käes ja metsa minnes tuleb kaasa võtta täis laetud mobiiltelefon ning öelda lähedastele, millisesse metsa minnakse. „Selle juhtumi puhul käitus metsa läinud naine õigesti, tal oli kaasas mobiiltelefon ja ta helistas koheselt pojale, kui sai aru, et ükski siht enam tuttav ei ole. Samuti oli ta eelnevalt öelnud, kuhu ja kust metsa siseneb,“ kirjeldas politseinik.

Kams lisas, et ka juba tuttav mets võib ajaga muutuda ja igasugune info, mis aitab kindlaks teha inimese täpset asukohta, on oluline. „Telefon on tähtis kaasa võtta seepärast, et aitab olla inimesega kontaktis ja mitmel juhul olemegi inimese juhatanud metsast välja telefoni teel. Ka saab inimene telefoni GPSi kasutades end ise aidata,“ lisas Kams.

Igal aastal saab politsei suvest sügiseni umbes poolsada abipalvet metsa eksinud seenelistest. Möödunud aasta sai politsei abipalveid 85 ja tänavu 77 korral.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Hooja Skansen Hanken
3. aug. 2023 16:18
Sujuv raport. Hea lugeda. Kõik olid teksti kohaselt tasemel, ka eksinud tädikene. Miks kopterit tarvis läks droonide ajastul, pole mainitud. Kui küsimus oli soojuskaameras, siis peaks ikka teada andma. See eksimine hajaasustuse alal pole sugugi nali.