"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PPA ÖÖPÄEV Liikluses said vigastada kaks inimest. Tabati 16 joobes sõidukijuhti (0)
04. august 2023
Pilt on illustratiivne. Pexels

Eesti eri paigus juhtus neljapäeval kaks rasket liiklusõnnetust, millest ühes sai vigastada autoga teelt välja sõitnud juht ja teises jalgratturilt löögi saanud mees, vahendas BNS.

Esimene õnnetus juhtus kella 12.29 ajal Harjumaal Rae vallas Vaskjala külas, kus 47-aastane naine sõitis sõiduautoga Toyota RAV4 teelt välja vastu puud. Juht toimetati haiglasse, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kella 16.52 ajal Kohtla-Järvel Keskallee tänav 8 maja juures, kus teadmata jalgrattur sõitis vastu 72-aastast meest, kes kukkus. Kiirabi andis jalakäijale esmaabi kohapeal. 

Tabati 16 joobes sõidukijuhti

Politsei kõrvaldas möödunud ööpäeval juhtimiselt 16 narko- või alkoholijoobe tunnustega sõidukijuhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid