"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video ja Galerii Ain-Alar Juhanson: Vanalinna tänavatel joosta on midagi muud kui ilusa looduse vahel (0)
06. august 2023
Aleksandr Guzhov

Ironman Tallinn peakorraldaja Ain-Alar Juhanson räägib, millised on tänavusel rahvusvahelisel suurvõistluse teistmoodi kui varaematel aastatel. Eeloleval nädalavahetusel, 5. ja 6. augustil toimub rahvusvaheline triatlonivõistlus IRONMAN Tallinn 2023.

“Võrreldes eelnevate trassidega on sel korral rada osalejate jaoks oluliselt kiirem ja mõnusam läbida. Ei ole sellist linna vahel keerulist nikerdamist ja saab otse ja sirgelt sõita, seega kiirused võiksid olla kiiremad kui muidu ja inimesed saavad oma isiklikke rekordeid teha. See kuidas osalejad selle vastu võtavad seda näeme tagasisides, sest loomulikult meeleolu ju vanalinna tänavatel joostes, kohvikute vahel on kindlasti midagi muud kui võib-olla ilusa looduse vahel,” rääkis Ironman Tallinn peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.

Vaata galeriid (56)

“Õnneks me saame rattarajal paljuski kasutada neid teid, mida oleme varem kasutanud. Tänavu tegime aga ringe lühemaks ning saime selle arvelt asja tööle. Jooksurada on meil aga päris uus. Sellisel rajal nagu tänavu, ei ole me varem jooksnud. Täiesti uus on ka see, et võistluskeskus asub Rocca Al Mare keskuse juures.

“Sel aastal on meil au võõrustada Ironman 70,3 Euroopa meistrivõistluseid. See tähendab, et Euroopa meistritiitlid jagatakse välja proffidele – nii meestele kui ka naistele. Antakse ka auhinnarahad, 75 000 USA dollarit, lisaks on kõikides vanuseklassides Euroopa meistrivõistlused ja ka võiskondade võistluses, kus on siis võiskondlik arvestus naiste, meeste ja segavõiskonna vahel,” rääkis Juhanson.

Üle 4000 osaleja

Kõikide sündmuste peale on kokku on tänavu üle nelja tuhande osaleja ja seda paljuski tänu sellele, et on Euroopa meistrivõistlused ja ka rahvsuvaheline osakaal on suur. “Loomulikult ka Iron Kidsi võistlus. Meil on seal 1000 osalejat kirja pandud, rohkem me ei saa võtta, registreerimine on lukus, sest me ei ole ette valmistanud rohkemaks,” täpsustas Juhanson.

“Tundub, et triatlon ja see festival üldse kogu pere festivalina on inimestele korda läinud ja tullakse meile üle maailma kohale, kokku 52 riigist. Kõige rohkem osalejaid on Inglismaalt, kuid ka Lätist ja Leedust. Meil on ka Leedu meistrivõistlused 70,3 distantsil. Ja on tegelikult huvitav, et suured grupid tulevad Iisraelist ja Indiast, ärge küsige miks,” arutles Juhanson. Tema sõnul on juba viimased kaks aastat käidud Iisraelist siin suurte gruppidega. “Mingil põhjusel neile meeldib siia reisida, tulevad ja on rahul ning tulevad jälle tagasi,” nentis Juhanson.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.