"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Heeroldi jutud. Raekoja platsi müstilised asukad (0)
14. august 2023
Heerold Raekoja platsil Kuvatõmmis

Sel korral suundume Raekoja platsile ning heidame pilgu aega, mil oli seal hoopiski teistsugune atmosfäär. Aega, mil müüdi-osteti seal mitte ainult kaupu vaid ka elusolendeid. Heerold teeb ülevaate loomadest, kes on liikumas Raekoja platsil või seal kunagi jäädvustunud kivisse, rauda ja maalingutesse.

Tänapäeval võib Raekoja platsil kohata paari hobust, kes veavad voorimehe tõlda turistide jaoks ning jalutajaid koertega. Vanasti oli aga valik palju rikkalikum. Kuna Raekoja platsil asus turg siis seal olnud vankrid veeti kohale hobuste või härgadega. Kui linn oli veel noor ja polnud väga kasitud siis lubati joosta ringi ka sigadel, kes mõnikord napsasid lettidelt ka pakutavat kaupa.

Millised loomad on ajaloo jooksul end veel Raekojas ilmutanud ja keda saab näha neist veel tänapäevilgi? Vaata täpsemalt videost.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid