"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jevgeni Ossinovski asemel kandideerib Tallinna volikogu juhiks Maris Sild (0)
17. august 2023

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) pakub Tallinna linnavolikogu uueks juhiks Maris Silda, kes võtaks töö üle kolmapäeval enda tagasiastumisest teatanud Jevgeni Ossinovskilt, kirjutab BNS.

Maris Sild esitatakse volikogu esimehe kandidaadiks SDE Tallinna piirkonna juhatuse otsusega. Piirkonna esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul on Maris Sild volikogu esimehe ametipostile tugev kandidaat.

„Tallinna volikogu juht peab tegema head koostööd kõigi poliitiliste jõududega. Linnavolikogul on mõte vaid siis, kui see tegutseb kõigi linnakodanike esindusena, kus peetakse sisulisi arutelusid. Olen kindel, et just sellest Maris oma töös lähtub,” ütles Kaljulaid.

Maris Sild ütles, et mitmendat põlve tallinlasena on tema jaoks väga oluline, et Eesti pealinn oleks kaasaegne ja hooliv linn. „Kahe aastaga, mil sotsiaaldemokraadid on linnajuhtimise juures olnud, on Tallinna elukeskkond muutunud turvalisemaks ja kaasaegsemaks,“ tõdes Sild.

„Kavatsen volikogu juhina lähtuda paljuski eelkäija väärtustest ning võtta oma töös eritähelepanu alla keskkonda, liikuvust ja ligipääsetavust puudutavad küsimused. Olen valmis sajaprotsendiliselt pealinlaste huvide nimel tööle asuma,“ ütles Sild.

Praegu töötab Sild Euroopa Parlamendi saadiku Sven Mikseri nõunikuna, ta on olnud kolmes järjestikuses koosseisus Tallinna volikogu liige. Varem on Sild panustanud Tallinna arengusse Kristiine linnaosakogus.

Tallinna linnavolikogu järgmine korraline istung toimub 24. augustil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.