"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Koroonaeelne tase pole veel taastunud: välisturiste hoiab Tallinnast eemal sõjahirm (3)
17. august 2023
Välisturism pole veel päriselt taastunud.

Tallinnas ööbis esimesel poolaastal 140 000 välisturisti vähem kui samal perioodil enne koroonat.

„Mida kaugemalt Eesti ja Tallinna peale vaadata, seda lähemal me tegelikult Ukrainale ja sõjakoldele oleme. Arusaadav, et inimesed valivad praegu reisisihiks näiliselt turvalisema riigi,“ sõnas Tallinna ettevõtlusteenistuse turismiosakonna turundusjuht Helena Tšistova-Pohlak.

Eesti turismi- ja reisifirmade liidu presidendi Külli Karingu sõnul on praegu nii Tallinnast kui ka Eestist tervikuna puudu just grupituristid, kes moodustavad “rasvase suutäie” nii hotellidele, reisikorraldajatele kui ka restoranidele. Kui esimene poolaasta oli turismile küllaltki raske, siis õnneks muutsid olukorra paremaks augustikuised suurüritused.  

„Iga üritus toob omakorda kaasa ka turisminõudlust. Augusti algusest on suutnud Tallinna hotellid kätte saada 2019. aasta,“ märkis Eesti hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimees Ain Käpp.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
18. aug. 2023 08:03
Inimene on alalhoidlik ja eriti veel kogu elu hoolega säästnud elu nautiv lääne turist, kes kindlasti ei taha viibida eesootava sõja alates ühes esimestest tuumarünnaku sihtmärkidest. Ning seda veel muidugi eestimaiselt eemaletõukav hinnataseme juures, mida ehk vast veel üksnes avatud hinge ja rahakotiraudadega vene turist valmis taluma oleks, kuid keda kahjuks enam kusagilt võtta ei ole. Mõni üksik endisest vene riigiametnikust "poliitpõgenik" ehk välja arvatud, kuid kauaks neilgi seda rahakest jagub, kui uut enam kusagilt lisaks varastada pole.
Eluvaatleja
18. aug. 2023 07:59
EV peaminister Kaja K. onju poolteist aastat rääkinud : " Meil on sõda. Me oleme sõjas ." See peletab eemale turistid ning INVESTORID . Majandus langeb. Lammasrahvas hääletab jätkuvalt Ref200 poolt ?
Ago
17. aug. 2023 20:57
Põhjus on hoopis absurdsetes hindades. Nii toidu kui hotellide hinnad on absurdsed. Isegi Prantsusmaal on odavam. Rääkimata Poolast ja teistest lähedamagest riikidest.