"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
näitus Loodusfotograaf Eimar Kulli väljapanek „Vaibarahvas“ näitab putukate erilist ja salapärast maailma (0)
22. august 2023
Selline näeb välja hooghänd. Foto: Eimar Kull

Oktoobri lõpuni saab Eesti loodusmuuseumis vaadata loodusfotograaf Eimar Kulli näitust „Vaibarahvas“. Näitus on sündinud Eesti Loodusmuuseumi eriauhinnana ajakirja Eesti Loodus 2022. aasta fotokursil esitatud töö eest.

„Fotograafia abil saan end suurepäraselt välja lülitada hallist argipäevast,” räägib näituse autor Eimar Kull. “Putukate maailm on väga eriline. Neid kohtab aastaringi ja kui õpid putukaid tundma, on ka pildistamine lihtsam, sest sa tead, kus putukas elutseb ja kuidas ta võiks käituda.”

Näituse pealkiri “Vaibarahvas” on ajendatud samanimelisest raamatust, mille autor Terry Pratchett kirjutab humoorikalt putukatest, kes elavad vaibas. Loodusmuuseum märkis fotokonkursil Eimar Kulli fotot hooghännast just sellepärast, et annab võimaluse lähemalt tutvuda Eesti looduse väikesemate esindajatega.

„Näitus koosneb 13 makrofotost, millele on püütud erinevad väiksed ja veel väiksemad loomakesed. Iga foto juurde kirjutas autor lühikese loo foto sündimisest. Lisaks on Loodusmuuseumi entomoloogid Uno Roosileht ja Aare Lindt täiendanud fotosid putukatega – selline väljapanek annab näituse nautijale unikaalse võimaluse vaadelda samaaegselt üleelusuuruses kauneid fotosid putukatest, keda looduses ei pruugi tähelegi panna, ning putukaid ka nende reaalses suuruses. Sedasi sünnib üllatav kontrast – vaataja sukeldub putukamaailma, vaadeldes seda samal ajal ka kaugemalt,“ tutvustab „Vaibarahvast“ loodusmuuseumi näituste osakonna projektijuht Annemarie Rammo.

„Eimar Kull on fotovõistlustel ja loodusfotograafias silma paistnud eeskätt suurepäraste lähifotodega putukatest ja ka taimedest. Loodusmuuseumi auhind Eesti Looduse fotovõistlusel on tegelikult üks väärtuslikumaid, andes fotograafile võimaluse oma töid laiemale publikule näidata,“ sõnas ajakirja Eesti Loodus peatoimetaja Toomas Kukk. „Eesti Looduse fotovõistlus on Eestis üks suuremaid ja kauaaegsemaid fotovõistlusi ning toimub tänavu juba 24. korda,“ lisas Kukk.

Näitus „Vaibarahvas“ on üleval loodusmuuseumi trepigaleriis ja seda saab külastada muuseumi lahtiolekuaegadel muuseumipiletiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.