"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Ruslana: Õnn on, kui iga inimene ja iga riik on vaba. Eesti, ma tänan abi eest Ukrainale! (0)
25. august 2023
Ruslana Vabaduse väljakul. Foto: Aleksandr Guzhov

Vabaduse väljakul oli eile õhtul suur tasuta kontsert „Ukraina tänab!“, kus lisaks Eesti artistidele astus üles ka Ukrainale Eurovisionilt võidu toonud Ruslana. Tallinna uudised käisid vaatamas, kuidas proovi tehti.

“Ma olen laval ja esinen kontserdil Tallinnas ja tänan Ukraina poolt. Ma lihtsalt tänan abi eest Ukrainale! Kõige rohkem mulle meeldib vaadata teie silmadesse ja näha teie valgust ja headust. Ma ütlen teile südamest, mis on õnn. Me oleme ehk sellega harjunud ja kipume unustama, aga seda ei tohi teha. Õnn on, kui iga inimene ja iga riik on vaba,“ ütles Ukraina laulja Ruslana.

Politseiorkestrile on kontsert samuti eriline. „See on vähim, mida orkester Ukraina heaks saab teha,“ ütles Tallinna politseiorkestri dirigent Siim Aimla. “Täna üles astuvate solistidega on meil kõigiga varasem esinemiskogemus ja me oleme ka spetsiaalselt selle kontserdi jaoks teinud uusi lugusid ja proovi.”

Ukraina püüdis oma riiki luua juba 1918. aastal, ent Saksa ja Nõukogude okupatsioon segasid. Nõukogude-Poola sõja järel jagati Ukraina Poola ja Nõukogude Liidu vahel. Pärast NSV Liidu lagunemist sai Ukraina lõpuks sõltumatuse 24. augustil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.