"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA Dirigent Tõnu Kaljuste annab oma sünnipäeval kontserdi (0)
28. august 2023
Tõnu Kaljuste ja Kammerorkester 30+70 Hageri kirikus. Foto: Rene Jakobson

28. augustil tähistab eesti koori- ja orkestridirigent Tõnu Kaljuste 70. sünnipäeva. Kell 19 algab sünnipäevakontsert Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia suures saalis, mille otseülekannet vahendab Klassikaraadio.

Tormise „Raua needmine“ ja „Hamleti laulud I“ ning  Pärdi „Veni Creator“ ja „Littlemore Tractus“ kõlavad kontserdil Tõnu Kaljuste juhatusel. Lisaks pakub dirigent kuulajaile elamuse vähetuntud väärt muusikast Süüria-Ameerika nüüdishelilooja Kareem Roustomi loominguga ning muuhulgas tuleb esitamisele Homerose „Odüsseia“ ingliskeelsest uustõlkest inspireeritud draamat koorile ja orkestrile.

Kaljuste on aastakümneid panustanud Arvo Pärdi ja Veljo Tormise, aga samuti Erkki-Sven Tüüri ja Heino Elleri jt eesti heliloojate loomingu salvestamisele ja esitamisele. Ta on pälvinud oma tegevuse arvukalt tunnustusi nii kodu- kui ka välismaalt ning Grammy auhinna. Maineka plaadifirma ECM Recordsi omanik Manfred Eicheri on öelnud Kaljuste ja tema kollektiivide kohta, et nad on „artistid, kes kõik on absoluutsed Pärdi eksperdid: Tallinna Kammerorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja dirigent Tõnu Kaljuste“.

Täna õhtul toimuval kontserdil „Tõnu Kaljuste 70“ on laval Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, dirigendipuldis on Tõnu Kaljuste.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.