"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Absurdne: seadused ei luba parkimiskohalt võõrast ära ajada (0)
29. august 2023
Pilt on illustratiivne. Tiina Kõrtsini/Õhtuleht/Scanpix Baltics

EPL Ärilehes kirjeldati juhtumit, kus uusarendusse ostetud parkimiskohale ilmus tundmatu auto, millel pole liikluskindlustust ehk kasutada seda ei tohi. Parkimiskoha omanik ei tea nüüd, mida teha, et võõrast sõidukist oma kohal lahti saada.

Näiteks mupol ei ole siin õigust ega võimu kuidagi sekkuda, sest parkimist eramaal peab korraldama eramaa valdaja ise. Tuleb seada paika tõkkepuud ja üles riputada teabemärgid, kes ja millistel tingimustel kinnistul parkida tohivad. Teoreetiliselt saaks sekkuda riigipolitsei, kes leiaks auto omaniku andmed, kuid nagu parkimiskoha omanikule selgitati: andmekaitse ei võimalda eraomandis oleva parkimiskoha hõivanud isiku andmeid avalikustada.

Samas ei taha ka politsei ise võõra parkimiskoha hõivanud autoomanikuga ühendust võtta, kuna see ei ole nende pädevuses. See lahendaks küll olukorra ehk praeguses juhtumis, aga kui see peaks korduma, siis nad peaksid seda tegema uuesti teise sõiduvahendi omanikuga. Selline lahendus ei olevat jätkusuutlik, vaid põhjustaks ametile lisatööd.

Tasub meenutada, et ühtegi seadust otseselt võõrale parkimiskohale parkimisega ei rikuta. Viimases hädas küsis parkimiskoha omanik, kuidas saaks võõra auto minema pukseerida. Kuid siis tuli välja, et lisaks pukseerimistasule tuleb tal hakata kandma tasulise parkla kulusid. Millega see lugu lõpeb, on teadmata, kuid üsna ilmselgelt on kusagil seadustes augud, mida tuleks täitma hakata.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.