"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kalamaja muuseum viib tänavafestivali külastajad ajarännakule aguliellu (0)
29. august 2023
Kalamaja muuseum. Foto: Ilja Matusihis

Rekonstrueeritud Vana-Kalamaja tänav avatakse kolmepäevase festivaliga 1.-3. septembril, mil kavas on muusikalised etteasted, mängud, teatrietendused, kirbuturg, ekskursioonid ja treeningud. Kalamaja muuseum toob külastajateni kadunud killud agulielust ning tutvustab arheoloogilisi leide.  

Vana-Kalamaja tänavafestival saab alguse rongkäiguga 1. septembril kell 17 Tallinna Tuletõrjeühingu Puhkpilliorkestri saatel. Rikkaliku programmi pakuvad nii Kalamaja muuseum kui ka raamatukogu, täites linnaruumi nii tänavaartistide, lasteetenduste kui ka tantsu- ja joogatreeningutega.  

Laupäeval, 2. septembril kell 13 korraldab Kalamaja muuseum Vana-Kalamaja tänava arheoloogiaekskursiooni, kus tutvustatakse arheoloogilistel kaevamistel väljatulnud leide. Samuti annab Muinasprojekt OÜ ülevaate Vana-Kalamaja tänava arheoloogilistest välitöödest, mis eelnesid Vana-Kalamaja tänava ehitusele. Laupäeval kell 15 algab ekskursioon “Kalamaja kadunud killud”, kus tutvutakse Kalamaja tänavatel asetseva välinäitusega, mis toob pildid perealbumitest Kalamaja tänavatele ning viib ajarännakule aastatetagusesse aguliellu. Tegemist on väärtusliku pildimaterjaliga, mida muuseumi üleskutsele reageerinud endised ja praegused kohalikud on muuseumiga jaganud. Ekskursioonil kuuleb lugusi Kalamaja eluolust ja juhtumistest nii sõjaeelse vabariigi kui nõukogude ajal. Samuti saab näha perealbumite fotosid, mis näitusele ei mahtunud. Ekskursiooni juhib Kalamaja muuseumi kuraator Tuuli Silber.

Pühapäeval, 3. septembril kell 15 kulgeb piki Vana-Kalamaja tänavat ekskursioon, kus luugiuurija Andres Siplane õpetab tundma kanalisatsioonikaevude luuke. Ekskursioon algab Balti jaamast, täpsemalt 1. perrooni infoekraani juurest ning lõpeb mere ääres. Kõik Kalamaja muuseumi ekskursioonid algavad Kalamaja muuseumi eest (Kotzebue 16), kestavad 1,5-2 tundi ning on tasuta.


Lisaks toimub pühapäeval Kalamaja muuseumis ka tasuta muuseumipühapäev, kuhu on oodatud kõik muuseumihuvilised. Tasuta sissepääsu muuseumipühapäevale tagab eelnev registreering Tallinna linnamuuseumi kodulehel. Kalamaja muuseumi programmi saab lähemalt vaadata muuseumi kodulehelt ning kogu Vana-Kalamaja tänavafestivali kava leiab Põhja-Tallinna linnaosa lehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.