"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
kampaania Tallinna loomaaed kutsub taas loomaaialoomadele kõrvitsaid koguma (0)
29. august 2023
Tallinna loomaaia kõrvitsate kogumiskampaania. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaed jätkab ka sel sügisel populaarset kõrvitsate ja köögiviljade kogumist ning ootab laste haridusasutustelt aiasaadusi septembris ja oktoobris.

Loomaaed võtab vastu kuni 3 tonni õunu, 2 tonni porgandeid, 1 tonni kaalikaid ja peete ja 10 tonni kõrvitsaid. Kõrvitsate kogumiskampaanias on oodatud osalema lasteaiad ja koolid üle Eesti, kuid teretulnud on ka eraisikute ning teiste asutuste annetused. Kuni 70 haridusasutuse kõrvitsaid ja teisi aiasaadusi aitab kohale toimetada Omniva AS ning transport toimub 18. septembrist kuni 27. oktoobrini. Aiasaaduseid saab ka ise tuua loomaaia põhjaväravasse (Paldiski mnt 145). Iga asutuse kohta kogutakse maksimaalselt ühe puidust konteineri jagu aedvilju. Aiasaaduseid loomaaeda tuues on oluline jälgida, et aedviljad ei oleks plekilised ega riknenud. Vältimaks haiguste ja seakatku ohtu peavad kõik aiasaadused olema kasvatatud alal, mis on piiratud metsloomadele.

Traditsiooniline kõrvitsapidu toimub 28. oktoobril, mil avatakse ka näitus, mille raames oodatakse lastelt toredaid joonistusi ja luuletusi loomaaia asukatest ja aedviljadest. Lisaks on kõik huvilised oodatud osalema konkursil “Kõige uhkem kõrvitsalatern”. Kõrvitsalaternaid saab tuua loomaaia lääneväravasse (Ehitajate tee 150) kõrvitsapeo nädalal 23.-27. oktoobril. Uhkematest laternatest avatakse näitus ning külastajatel on võimalus oma lemmikute poolt hääletada. Parimaid meisterdajaid premeeritakse ka auhindadega.

Kõik laste- ja haridusasutuste grupid, kes kõrvitsate kogumises osalevad, saavad külastada loomaaeda soodsama hinnaga zookooli iseavastamise programmi raames. Zookooli programmis osalemise tingimused ja töölehed on leitavad loomaaia kodulehel. Rohkem infot kogumiskampaania kohta leiab SIIT.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.