"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
tasub teada! Keila – Tallinna vahel alustasid liiklemist kiirrongid, ühest linnast teise viib rong poole tunniga (0)
03. september 2023
Mats Õun

4. septembrist muutuv reisirongide läänesuuna sõiduplaan toob argipäevade tipptundideks Keila – Tallinna liinile kiirrongid, millega reisi kestus kahe linna vahel kahaneb 30 minutini. Käiku jäävatel läänesuuna tavarongidel võivad võrreldes varasemaga olla väljumisajad tipptunnil muutunud.

Elroni juhatuse esimees Lauri Beltemi sõnul on tipptundidel kiirrongide Keila – Tallinna vahele liinile toomine osa ettevõtte strateegiast teha rongisõit autosõidust kiiremaks ja mugavamaks. “Tihe sõiduplaan on reisijate jaoks üks olulisemaid eeldusi, et kaaluda autosõidu asendamist rongiga. Kuigi rongipark on piiratud, on meil siiski juba täna võimalik sõiduplaani linnalähiliikluses paremaks teha. Sellele hetkel ka keskendume,“ märkis Betlem. „Läänesuunalt on Keila, Saue, Laagri nüüd väga hästi kaetud, samuti paranevad rongiga sõitmise võimalused Tallinna linnas asuvate peatuste vahel. Tallinna linna siseselt on rong kõige kiirem sõiduvahend.“

Elroni müügijuhi Triinu Tirmaste sõnul puudutab sõiduplaanimuutus argipäevade tipptunde, kui inimestel on kõige suurem vajadus liikuda. „Nii head sõiduplaani pole Eestis rongiliikluses veel ühelgi suunal olnud kui alates 4. septembrist Tallinnast Pääskülla, Laagrisse, Sauele ja Keilasse,“ ütles Elroni müügijuht Triinu Tirmaste. „Tipptunnil liigub kahe linna vahel kuus rongi tunnis ehk keskmiselt väljumine iga 10 minuti tagant.“

Kiirrongide liinile toomine argipäevade tipptundidel annab ka Paldiski, Klooga, Vasalemma, Laitse, Riisipere ja Turba elanikele kiirema ühenduse Tallinnaga. „Näiteks Paldiskist jõuab tööpäeviti Tallinnasse nüüd 55 minutiga,“ märkis Tirmaste.

2023. aasta suvel on reisijate arv olnud läänesuunal võrreldes aasta varasemaga kasvutrendis – juunikuus oli reisijate arv Tallinna – Keila liinil võrreldes aasta varasemaga 311% ja juulikuus 52% suurem.

Tipptundidel väljuvate kiirrongide sõidu kestused: 

  • 59 minutit Turba – Tallinn (argipäevadel)
  • 45 minutit Kloogaranna – Tallinn (argipäevadel)
  • 55 minutit Paldiski – Tallinn (argipäevadel)
  • 30 minutit Keila – Tallinn (argipäevadel)
  • 25 minutit Saue – Tallinn (argipäevadel)
  • 18 minutit Laagri – Tallinn (argipäevadel)

Kiirrongid ei peatu järgmistes peatustes:

  • Jaanika, Valingu, Urda, Kivimäe, Hiiu, Rahumäe, Järve. Soovides kiirrongiga jõuda nendesse peatustesse (v.a Jaanika) tuleb teha ümberistumine Keila jaamas (ooteaeg 7 minutit).
  • Paldiski ja Kloogaranna suunalt Tallinna suunduvad kiirrongid ei peatu Padulas.

Väljumiste arv läänesuunal argipäeviti (tavarongid ja kiirrongid)

  • Tallinna – Keila vahel mõlemas suunas 49 väljumist päevas
  • Pääsküla – Tallinn vahel mõlemas 60 väljumist päevas

Elron (AS Eesti Liinirongid) on riigile kuuluv operaatorfirma, mis korraldab Eesti Raudtee AS ja Edelaraudtee AS-le kuuluval raudteel reisirongiliiklust. 2022. aastal tehti Elroni rongidega 7,1 miljonit reisi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.