"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Video Tallinn pakub taskukohase hinnaga saunamõnusid (0)
04. september 2023
Tallinna kõige uuemad saunad asuvad Harku järve ääres. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna kõige uuem saunatamise võimalus on elanikele lausa tasuta –  Harku järve kaldal avati hiljuti kolm hubast ja pilkupüüdvat iglusauna.

Eestlased on kahtlemata saunarahvas, kes naudib saunamõnusid igal pool ja iga ilmaga. Ka praeguse sauna-aasta alguses peeti Otepääl maha Euroopa saunamaraton 2023. Tallinnaski leiab igaüks mõnusa paigakese, kus lõõgastavat ja värskendavat sauna nautida. Kõige soodsama hinnaga on linnale kuuluvad avalikud saunad, mis asuvad Kesklinnas Raua tänaval, Nõmmel Valdeku tänaval ja Lasnamäel Pae tänaval. Täishinnad algavad 4 eurost, soodushinnad lastele ja eakatele alates 2 eurost.

150 külastajat päevas

„Tihedamal päeval jõuab sauna umbes 150 inimest, mis on väikese õdusa sauna kohta väga palju. Kui meil on kappe meeste-naiste kohta eraldi 30, siis võtmeid anname korraga välja 12–15, sest peab olema ruumi ka pesta ja askeldada,” ütles Lasnamäe ökosauna juht Eha Võrk.

Tallinna kõige uuem saunatamise võimalus on elanikele aga lausa tasuta. Linnarahva rõõmuks avati hiljuti Harku järve kaldal kolm hubast ja pilkupüüdvat iglusauna, mis pakuvad leilirõõmu kõigile, kel jagub ettevõtmist moodne saunamaja küdema panna ja kohapeal korda hoida.

„Idee tuli meie talisuplejatelt, kes osalesid kaasava eelarve ideekonkursil. Et see idee oli kõige populaarsem, siis avasime siin mitte ühe, vaid lausa kolm sauna. Talvel anname kaks sauna talisuplejatele ja üks jääb meie inimestele, mida nad saavad broneerida,” rääkis Haabersti linnaosa vanem Oleg Siljanov.

Vastavatud iglusaunad on esimesed kogukonnasaunad Tallinnas ning mahutavad kuni 4 inimest. 1. oktoobrist 31. maini kasutavad saunu ja välibasseine taliujujad ning neid on võimalik ka kõikidel saunahuvilistel broneerida. Rannahooajal ehk 1. juunist 30. septembrini on saunad tasuta avatud kõikidele huvilistele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.