"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
KINNISVARA Augustis oli tehinguid rohkem, aga keskmine ruutmeetri hind langes alla 3000 euro (0)
05. september 2023
Korteriturul on lai valik. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna korteritehingute keskmine ruutmeetri hind langes 2970 euroni, kuid tehinguid tehti kokku 670, mis on 4,5% võrra enam kui eelmisel kuul, võttis augustis pealinna korteriturul toimunu kokku 1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahter.

“Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind on aastases vaates kõikunud paarisaja euro ulatuses üles või allapoole 3000 euro piirist, ning see tundubki olevat tänase turu valulävi,” kommenteeris 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter värsket statistikat lisades, et mediaanhind langes augustis 2804 eurole, mis on 3,6% võrra madalam kui juulis.

“Varasematel kuudel on hinda aidanud hoida aasta või enamgi tagasi sõlmitud broneerimislepingud neisse uusarendustesse, mis selle aasta numbri sees on vaikselt valmis saanud ja lõpliku tehinguni vormistamiseni jõudnud,” selgitas Vahter ning lisas, et viimastel kuudel on tehingute koguarvus üha suurem roll olnud järelturu korteritel. “Eks nii-öelda teise ringi korterites on keskmine hind madalam ja see on ka keskmist hinda vaikselt allapoole tirinud,” lisas Vahter.

Nii mitmekülgset valikut ei ole Tallinna korteriturul ammu olnud ja kauaks seda pigem ka ei jätku.

Tallinnas müüdi lõppenud kuul 670 korterit, neist kalleim 782 700 euroga. Kokku tehti kinnisvaraga 840 ostu-müügitehingut, mis on 1,3% võrra vähem kui juulis ja ligi 23% vähem kui aasta varem samal ajal. Tallinna kinnisvara ostu-müügitehingute koguväärtus oli augustis ligikaudu 122 miljonit eurot.

“Augusti puhul oli näha, et kuu lõpp muutus aktiivsemaks. Kinnisvaraturg liigub üsna samas rütmis kooliaastaga ja nii võib september tulla üsna tegus. Nii mitmekülgset valikut ei ole Tallinna korteriturul ammu olnud ja kauaks seda pigem ka ei jätku,” kommenteeris Martin Vahter.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.