"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Video Hommik liikluses. Politsei: osa autojuhte täidab liikluseeskirju ainult siis, kui politseid näeb (0)
05. september 2023
Liiklusummik Reidi teel. Kuvatõmmis

Autojuhid ummistavad bussirajad ja jalakäijad tormavad teele ka punase fooritulega.

Hommikuse tipptunni ajal tagasid liikluskorda reguleerijad Reidi teel. Kui tavapäraselt suur osa juhte kasutab seal meelevaldselt ühissõidukirada, siis tänu liikluse korravalvuritele said täna ühissõidukid takistuseta liikuda.

Paraku juba pool tundi hiljem oli tavaline olukord taastunud. “See aitab siis, kui seal on keegi füüsiliselt kohal ja suunab autosid, siis kõik toimib, aga kui tuleb ära sealt, siis tavaolukord taastub ja tekivad ummikud,” ütles PPA liiklusjärelevalvetalituse juht Taavi Kirss.

Kui politsei korravalvurit juba eemalt nähes juhid oma käitumist korrigeerivad, siis paraku tavareguleerija korraldusi tihtipeale eiratakse.

Reidi tee pole ainuke piirkond, kus liikluseeskirjadest kinni ei peeta, probleemseid kohti on pealinnas teisigi. “Hommikusel ja õhtusel tipptunnil on neid kohti omajagu. Kreutzwaldi tänav, Tartu maanteelt pööramine sinna, Lastekodu tänav, kus üksteisest mööda proovitakse sõita ja kõnniteel liigutakse,” sõnas Kirss.

Südalinna koolide juures aitas lastele turvalist kooliteed tagada mupo patrull. Olete siin märganud rikkumisi täna või reedel?

“Täna ei ole, aga reedel küll, hulk inimesi jooksis punase tulega üle tee, ka lapsed,” ütles Tallinna munitsipaalpolitsei ameti peaspetsialist Laura Ennet.

Kuniks teetööd liiklust häirivad, paneb politsei linlastele südamele siiski liikluskorrast kinni pidada. “Teetöid on palju, seisakuid tuleb ette, varuge aega ja olge liikluses rahulikud, käituge õiguskuulekalt,” sõnas Kirss.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.