"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PANE TÄHELE! Kolmapäeval harjutatakse Ülemise järvel lennuõnnetuse lahendamist, Tartu maanteel piiratakse kiirust (0)
05. september 2023
Ülemiste järv. Foto: Scanpix/ Siim Lõvi /ERR

Kolmapäeval, 6. septembril algusega kell 10 toimub Ülemiste järvel ja selle lähiümbruses Tallinna lennujaama korraldatav suurõppus, mille eesmärk on harjutada lennuõnnetuse lahendamist. Õppus kestab umbes 4 tundi ja toob Ülemiste järve Tartu maantee poolsele kaldale palju operatiiv- ja päästetehnikat. 

Tegemist on koostööõppusega, kus lisaks Tallinna lennujaamale osalevad veel Päästeameti Põhja päästekeskus, häirekeskus, politsei- ja piirivalveamet, Tallinn Kiirabi, AS Tallinna Vesi ja Lennuliiklusteeninduse AS. Õppuse käigus mängitakse muuhulgas läbi sündmusele reageerimine ning asutuste vaheline koostöö, reisijate ja meeskonnaliikmete otsimine ja päästmine nii vees kui ka maal, kannatanute identifitseerimine, kütuse- ja õlireostuse lokaliseerimine ning üldine kriisijuhtimine asutuste tasandil ja omavahel. 

Ole tähelepanelik: kiiiruse piirang

Õppusega seoses on kolmapäeval ajavahemikus 9-15 piiratud liikumiskiirus Tartu maanteel Lennujaama tee ja Kanali tee vahelisel alal 30 km/h. Palume arvestada liikluspiiranguga ja varuda lennujaama tulekul lisaaega. Tavapärast lennuliiklust õppuse ei mõjuta. 

Liikluspiirangu ala

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.