"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
heategevus Lasnamäe kogus Sikupilli hoovikohvikute päeval loomade varjupaikadele ligi 600 eurot (0)
05. september 2023
Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko külas MTÜ-l Happy Family. Foto: Anastassia Petrova

3. septembril toimus Sikupilli hoovikohvikute päev, kus oli traditsiooniliselt avatud ka Lasnamäe linnaosa valitsuse kohvik. Esimest korda korraldas linnaosavalitsus ka heategevusliku kirbuturu. Kohvikus ja kirbuturul koguti kokku 592,80 eurot, mis annetatakse loomade varjupaikadele. 

„Heategevuslik kirbuturg toimus esimest korda ja tulemus ületas kõik ootused. Vaatamata kehvale ilmale oli külastajaid palju. Saime teha kaks heategu korraga: toetada abivajavaid loomi ja anda kasutatud esemed ringlusesse ning säästa seeläbi loodust. Tänan kõiki, kes andsid riideid kirbuturul müümiseks, ja kõiki, kes ostsid ning annetasid loomadele. Üheskoos saime loomi natukenegi aidata,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Kirbuturul võis leida riideid, jalanõusid, aksessuaare ja nõusid. Samuti oli palju kaupu lastele. Külastajad võisid sobiva eseme leidmise korral ise otsustada hinna, mille nad on nõus varjupaigale annetama. Kirbuturu müügilt koguti 412.80 eurot ja kogu raha annetati MTÜ Happy Family koertele.

Elanike eestvedamisel juba kolmandat aastat toimunud Sikupilli hoovikohvikute päeval pakkusid kohalikud külalistele hõrgutisi terve päev või kuni toitu jätkus. Linnaosavalitsus pakkus oma kohvikus seljankat ja kirsikooki, millest saadud tulu, 180 eurot, annetati MTÜ-le Kassi Elu.

MTÜ Kassi Elu on kasside varjupaik, mille peamine eesmärk on aidata leida kassidele uus kodu. MTÜ Happy Family aitab hüljatud koertel leida uus kodu. Mõlemad organisatsioonid võtavad vastu annetusi. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.