"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
kaevetööd Magasini ja Naeri tänaval algasid vee- ja kanalisatsioonitorustiku rekonstrueerimistööd (0)
05. september 2023
Foto: Pixabay

Tallinna Vesi alustas Magasini ja Naeri tänaval vee- ja kanalisatsioonitorustiku rekonstrueerimist, mille tõttu kehtivad seal ajutised liikluspiirangud kuni 15. novembrini.

Torustike rekonstrueerimistööde eesmärgiks on tagada joogivee ja kanalisatsiooniteenuse kõrge kvaliteet ning vähendada suurte veeavariide ning üleujutuste riske. Rekonstrueerimise käigus asendatakse Magasini ja Naeri tänava joogiveetorustik ja rajatakse uus lahkvoolne sademevee kanalisatsioonitorustik. Lisaks uuendatakse projekti raames ka sõidutee ja kõnniteede katend. Uute torustike planeeritud eluiga on üle 50 aasta.

„Magasini ja Naeri tänava vee- ja kanalisatsioonitorustik on vaja välja vahetada, sealne pinnas on juba mitmest kohast vajunud. Ennetamaks piirkonnas suuremaid liiklusummikuid, alustasime töödega 4. septembril, mil lõppes Liivalaia tänava remont ning seal taastus tavapärane liikluskorraldus,“ ütles AS Tallinna Vesi insenerteenistuse projektijuht Kaspar Raadik.

Magasini tänava rekonstrueerimistöid tehakse Herne ja Ravi tänava vahelisel lõigul sealhulgas nende tänavate ristmikel. Samuti käivad ehitustööd Naeri tänaval. Tööd on planeeritud valmis saada 2,5 kuuga. Sel ajal piiratakse Magasini ja Naeri tänaval parkimist ja liiklus muudetakse kahesuunaliseks. Kaevetööd toovad endaga kaasa ka teatavaid mürahäiringuid. Kogu ehitusperioodil on tagatud veevärgi ning kanalisatsiooniteenuse toimimine, väljaarvatud lühiajalised sulgemised ümberühendusteks, millest teavitatakse kinnistuomanikke eraldi.

Ehitustöid tehakse tööpäeviti 7.30-18. Kohalikele elanikele on tagatud juurdepääs oma kinnistule ka sõidukiga, välja arvatud juhul, kui töö toimub täpselt värava ees, millest teavitatakse kinnistuomanikke eraldi.

„Kui kinnistule on vaja ligi pääseda suurema tehnikaga, siis kindlasti palume eelnevalt kuupäev kokku leppida projekti ehitajaga, et saaksime garanteerida tehnika ligipääsu,“ lisas Raadik. Ka prügiettevõtteid on liikluskorralduse muudatusest teavitatud, ent kui siiski peaks veoga probleeme tekkima, siis palume elanikel sellest kindlasti teavitada VH Ehitusteenuseid telefonil 513 8977 või e-posti aadressil merle@vhehitusteenused.ee.

Kuni 8. septembrini on Magasini tänava Naeri ja Herne tänava vaheline lõik ning Naeri tänav autoliiklusele suletud. Peale seda avatakse liiklus Naeri tänaval ning suletuks jääb vaid Magasini tänava Herne ja Naeri tänava vaheline lõik. Edasistest liikluskorralduse muudatustest antakse kohalikele elanikele jooksvalt teada.

Magasini ja Naeri tänava piirkonna liikluskorralduse skeem, mis hakkas kehtima 4. septembrist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.