"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Mis on kõige rohkem muutunud? Kesklinn avas sünnipäevakuu nostalgilise fotonäitusega (2)
05. september 2023
Nostalgiline näitus Kesklinnast. Foto: Elin Hein

Linnaosa 30. sünnipäeva tähistab Kesklinn arvukate üritustega terve septembrikuu jooksul.

Selles pisut segasest 30 aasta tagusest ajast, mil loodi Kesklinna linnaosa, räägib ka pisinäitus, mis avati Kesklinna valitsuse hoones linnaosa sünnipäeva puhul.

Fotodelt vaatab vastu Tallinna linnaruum aastal 1993, mil ehitamata oli veel Stockmanni kaubamaja ja Viru tänava alguses tegutses putkamajandus.

“Kõige suurem muutus on, et südalinnas ei ole enam nii palju varemeid, tööstust, sest vanasti ju oli normaalne, et kusagil keset südalinna oli mingisugune vabrik või auk, kus loksus vesi, sest sinna ei olnud jõutud veel midagi ehitada,“ rääkis Tallinna Kesklinna valitsuse arendusnõunik Janar Siniväli.

30. sünnipäeva tähistab Kesklinn arvukate üritustega terve septembrikuu jooksul.

Näiteks on just septembris tasuta sissepääs Raua sauna kõigil neil, kes on sündinud 1993. aastal. Kesklinna parkidesse ja haljasaladele on sünnipäeva puhul paigaldatud 30 kiike ja uus asi on Kesklinna audiotuur.

Kesklinna sünnipäeva puhul on välja antud audiogiid, mille saab laadida telefoni ja siin on tähistatud paljud kohad Tallinna kesklinnas, näiteks saab kuulata infot Nunne 18 asuva maja kohta.

Kuidas näeb aga Kesklinna tulevikku praegune linnaosavanem?

“Arvan, et see on jalakäijate ala, kus inimesed kasutavad iseliikureid, miks mitte hõljudes juba, aeg areneb väga kiiresti, aga kindlasti, et oleks rohelisem,” ütles Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kogu info Kesklinna sünnipäevaürituste kohta on üleval kodulehel tallinn.ee/kesklinn30.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lugeja
9. sept. 2023 18:25
Kas kontrollitakse kah toidulette, rahvast voorib mööda, kes köhib,kes aevastab, katsuvad pirukaid saiakesi kätega, hõõrutakse riietega mööda lahtist toitu. Ise ei lähe kunagi lahtist toitu ostma ei laadal, nn festivalil ega kodukohvikus, söön enne kodus kõhu täis. Kui just eeskava pärast laatadele minna. Muidugi on see maitseasi laadal kooke ja pirukaid süüa nagu seegi et ühed ja samad riidekaubad käivad kõik laadad läbi- maitseasi seegi ehk mõni tõesti ostab.
miks siis pole varjasema aja pilte
7. sept. 2023 03:51
Viru tn. plats oli kena plats, pingid , teadetetahvlid(klaasvitriinid) - värsked ajalehed, kino , teater ja muuseumid , kus ja mida. Putkamajandus ja sõnniku müük algas EV 2 ajal ja kestab siiani - kõikjal on täikad(kaltsumüük) , kohviku-külapäevad jne. Seepärast ei lähe ma ka enam Talupäevadele. Ma ei talu toidu müügil tallamist - küsimus pole , kus mõni memm müüb uusi villasokke või kampsunit , aga just neid kaltsude müüjaid - mida saab kõikjal taaskasutusest osta nagunii