"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIdeo Telia sulgeb 3G võrgu Tallinnas (0)
05. september 2023
Telia sulgeb 3G võrgu Tallinnas. Kuvatõmmis

3G võrk pealinnas suletakse erinevate etappide kaupa nelja päeva jooksul vahemikus 4.-7. septembrini.

Kuna 3G on jäänud jalgu uuematele tehnoloogiatele nagu 4G ja 5G, otsustas Telia võrgu sulgeda. Varem on 3G välja lülitatud Läänemaal, Rapla- ja Pärnumaal ning Harjumaal. Selle nädala jooksul sulgeb Telia 3G võrgu ka Tallinnas.

“Tema sageduse kasutus ei ole efektiivne, seetõttu paneme ta kinni ja kasutame need sagedused ära uuemate tehnoloogiate juures, kus me saame temast palju rohkem kasu,” ütles Telia juhtivinsener Ermo Polma. Selliseid telefone, mis 3G võrgu sulgemise järel kasutuks muutuvad, sisuliselt pole. Telefonid, mis suudavad töötada nii 2G kui ka 3G võrgus, jätkavad pärast 3G võrgu sulgemist töötamist Telia 2G võrgus ning nendega saab endiselt saata SMS-e, helistada ja kõnesid vastu võtta.

“Kui te olete harjunud kasutama andmesidet, oleks hea telefon välja vahetada uuema vastu,” sõnas Polma.

Ka Elisa ja Tele2 plaanivad oma 3G võrgud sulgeda, kuid seda alles paari aasta pärast. “Mõistlik tegu. Üle maailma seda tehakse palju, see suurendab efektiivsust, investeeringud on efektiivsemad ja võimaldab mõistlikku hinda pakkuda,” ütles Tele2 raadiovõrgu planeerimise ja võrguehituse juht Margus Sits.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.