"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Video Tallinna kaasav eelarve ootab taas linlaste ideid (0)
06. september 2023
Kaasava eelarve toel rajatud madalseiklusrada Põhja-Tallinnas. Foto: Mats Õun

Tänu kaasava eelarve ideekorjele on viimaste aastate jooksul Tallinna linnaruum märgatavalt rikastunud. Nüüd võib taas värsked mõtted valmis panna ja esitada 18. septembrist 8. oktoobrini kas digitaalselt või paberil oma linnaosavalitsuse või linnavalitsuse teenindussaalis.

“Kõik huvitavad ideed, mis laekuvad, saavad hinnangu ja iga linnaosa elanikud saavad endale meelepärase projekti valida,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Rahva poolt välja valitud projektid on igas linnaosas teostunud juba kolmel korral. Nimetagem siinkohal äsja valminud kogukonnasaunad Harku järve rannas, madalseiklusrada Põhja-Tallinnas või taimekatusega bussipeatused Kesklinnas.

Viimase idee autori sõnul ei olnud idee esitamine raske. “Rasket ei olnud seal midagi. Kui sul on idee, sa paned selle kirja, tutvustad inimestele, kutsud inimesi hääletama,” ütles putukapeatuste idee autor Kairi Sõmer.

Miks teie idee Kesklinnas võitis?

“Arvan, et sellepärast, inimestele on järjest tähtsam, et oleks rohkem rohelisust ja see on võimalus panna rohelisust sinna, kuhu seda enne pandus ei ole,” Sõmer.

Linnapea hindab kaasava eelarve juures kõige enam ideerikkust: “On näha, et meil on nii mängu- kui ka spordiväljakud, joogiveekraanid, kõikvõimalikud asjad, see tähendab, et inimesed näevad, mis ümberringi toimub, saavad aru, et saab asju paremini teha ja aktiivselt pakuvad.”

Igas linnaosas viiakse ellu üks avalikul hääletusel enim toetust kogunud idee.

Projekti teostus tuleb linnaosavalitsuse poolt ja selleks on linnaeelarvest eraldatud miljon eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.