"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Video Tipptundidel väljuvad Tallinna ja Keila vahel iga 10 minuti järel kiirrongid (1)
06. september 2023
Tipptundidel väljuvad kiirrongid Tallinna-Keila vahel peaaegu iga 10 minuti tagant. Foto: Albert Truuväärt

Kiirrongi teekonnale jääb 6 peatust, sõiduaeg vähenes viie minuti võrra.

Keilast hommikuse tipptunni ajal linna sõitjad võidavad alates eilsest mõne väärtusliku minuti. Elron tõi Keila-Tallinn liinile kiirrongid, mille sõiduaeg kahanes viie minuti võrra. Kiirrongi teekonnale jääb tavarongi 11 peatuse asemel 6. Tipptundideks on graafikuid tihendatud nii, et Keila-Tallinna vahelisel lõigul on keskmiselt väljumisi iga 10 minuti järel.

“Me otsisime võimalusi, kuidas läänesuunal oleks inimestel veelgi mugavam liikuda ja jõudsime kiirrongide lahenduseni,” ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe.

Elron püüab luua eeldusi selleks, et Tallinna lähiümbruse inimestele muuta rongisõit võimalikult kiireks ja mugavaks, et kaalutakse autosõidu asemel rongiga liikumist. See on ka õnnestunud. Näiteks tänavu juunis oli reisijaid läänesuunal võrreldes aasta varasemaga kolm korda rohkem. Muutusi on ees veel teisigi, mis rongisõidu tulevikus atraktiivsemaks muudavad.

“Kui Eesti Raudtee jõuab ühele poole taristuinvesteeringutega, siis hakkavad rongid suuremate linnade vahel kiiremini sõitma, näiteks plaan on, et lähiaastatel me jõuame Tartu ja Tallinna vahel 1 tunni ja 30 minutini, sellega on autodel juba raske konkureerida,” sõnas Mäe.

Uusi väljumisaegu marsruudil Keila-Tallinn-Keila saab vaadata veebilehelt elron.ee.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

läänesuund on ....
11. sept. 2023 01:33
suvitamise suund