"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Tallinna maraton: jooksjad on rajale oodatud sinimustvalges ja osavõtumedalid on tehtud elektroonikajäätmetest (0)
08. september 2023
Albert Truuväärt

Tallinna maratonil on esindatud rekordiliselt 78 riiki. Maraton toob muudatusi linna liikluses.

Vaatemäng Pika Hermanni jalamil stardi-finišipaigas tuleb ülev ja meeleolukas, sest osavõtjad on rajale oodatud sinimustvalges riietuses ja kõik põhidistantside lõpetajad saavad finišis kaela ainulaadse osavõtumedali, mis on tehtud elektroonikajäätmetest.

“Mingi aeg taaskasutusteema lõpetati, aga mitte seda, et igasugune taaskasutatud tsink ei sobi, vaid sobib ainult olmeelektroonika tsink, akude tsink ei sobi. Praegu, kui maailma nõudlus on, ma küsisin, kas saate meile teha taaskasutustsingi medalid, öeldi, me peame hakkama seda koguma ja kogumine hakkas juba veebruaris, juuli algus läks medalite valamiseks,” ütles medalimeister Priit Verlin.

Kolmepäevane programm

Tallinna maratoni kolmepäevane programm algab reede õhtul kell 19 viiekilomeetrise noortejooksuga, jätkub homme 21,1 kilomeetri pikkuse poolmaratoni ja 10 kilomeetri sügisjooksuga ning lõpeb pühapäeval klassikalise maratoniga, mille pikkus 42,2 kilomeetrit.

“Tallinna maratonil võisteldakse mitmel distantsil. Praegu on maratonis tugevam konkurents kui näiteks 10 kilomeetris ja tugevam on ka poolmaratoni stardinimekiri. Ehk siis ma vist pääsen kergelt, aga eks ole näha, alati võib üllatusi tulla,” sõnas Budapesti MM-i 31. koha omanik Tiidrek Nurme.

Kavas on ka lastejooks ja virtuaalne maratonikombo.

Tänavusel Tallinna maratonil on esindatud rekordiliselt 78 riiki.

Muudatused liikluses

Linnaliikluse ohjamisel toovad korraldajad sisse ka väikesed muudatused. “Oleme oma algatusel teinud radadele neli lüüsi, lüüs tähendab, et korraga saab olla käigus nii jooksja teed ületades kui ka liikleja. Seal on fooritsüklid, inimfoorid, mille abil lastakse autosid liigelda nendes liiklussõlmedes ,” ütles Tallinna maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.