"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video ja Galerii Lugemistund. Kas leidub veel lapsi, kes nutitelefonis mängimisele või filmide vaatamisele raamatut lugeda eelistavad? (0)
09. september 2023
Reaalkooli lapsed lugemistunnis. Foto: Ksenija Kurs

Lugemistundi tähistati peale Soome ja Eesti ka Norras, Rootsis ja Suurbritannias.

8. septembri ennelõunal kogunesid Tallinna reaalkooli õpilased keskraamatukogu ette, kus toimus Soome Instituudi ellu kutsutud lugemistund, millest on ka Eestis saanud armastatud traditsioon.

Vaata galeriid (46)

“Lugemistunni eesmärk on, et lugeda, innustada kõiki üle Eesti, ka naaberriike, lugema. Lugemine on vahva,” ütles Tallinna keskraamatukogu lastetöö peaspetsialist Merle Tanilsoo. Olles ise raamatukogutöötaja loeb Merle aastas läbi umbes 300 raamatut. Kuidas on aga lood tänapäeva lastega, kas leidub veel neid, kes nutitelefonis mängimisele või filmide vaatamisele hoopis raamatut lugeda eelistavad?

“Arvan, et raamatut on ägedam lugeda, sest filmis paljud asjad sellised, mida ei saa teha ja sellepärast filmid erinevad raamatutest,” sõnas Tallinna reaalkooli 3.b klassi õpilane Liise Marie. Mis raamatuid sulle lugeda meeldib?

“Fantaasiaraamatuid. Lemmikraamat on “Maailmalõpu generaator”,” vastas Liise Marie.

Mis raamatut sina praegu loed?

“Loen sellist raamatut nagu “Explorer Academy Nebula saladus”. Mulle meeldib fantaasiamaailma minna. Ma joonistan ise ka palju pilte fantaasiamaailmast,” vastas Tallinna reaalkooli 3.b klassi õpilane Rannar.

Reaalkooli lapsed õues raamatuid lugemas.
Pilt: Ksenija Kurs

Ei ole kahtlust, et lugemise tähtsust inimese kujunemisel on võimatu ülehinnata.

“Me peame ju lastes lugemisharjumust tekitama. Tuletama meelde, kui tähtis on raamatuid lugeda ja mida nad raamatutest saavad. Tänu raamatutele reisivad, elavad erinevat elu, seiklused, igasugused muud pöörased asjad,” sõnas kirjanik Mari Teede.

Lugemistundi tähistati täna peale Soome ja Eesti ka Norras, Rootsis ja Suurbritannias.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.