"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
valgus kõnnib Elina Nechajeva esitab Kadriorus ööbiku aariat: Kulus kuid, et seda lugu pisarateta laulda, aga see-eest nutab nüüd kogu publik (0)
12. september 2023
Valgusfestivali viimasel õhtul esineb Kadriorus sopran Elina Nechayeva. Foto: Svetlana Aleksejeva

“Valgus kõnnib” festivali finaal on Kadriorus Luigetiigil 16. septembril kell 20.30, osalevad muusik Tiit Kikas ja sopran Elina Nechajeva. Pillapalu platsil näeb valguslavastust “Õhtu ilu”.

“See on spetsiaalselt valgusfestivali jaoks tehtud ja tegemist ei ole niivõrd kontserdi, vaid pigem visuaalse etendusega, kus kohtuvad valgus, laserid ja värvilised purskkaevud,” kirjeldas muusik Tiit Kikas. “Eestis on harva võimalust näha sellist värvilist vaatemängu ja purskkaevude sünkroonsust, juba sellepärast tasub tulla!” 

Seekordset laserharfietendust võimendab ööbiku aaria “Uni saabub koidikul” Kikase enda kirjutatud ooperist “Ööbik ja Roos”, mida esitab Elina Nechajeva.

Jaagup Kreemi fantastilised sõnad

“Aaria sõnade autor on Jaagup Kreem ja need on minu meelest lihtsalt geniaalsed,” tõdes lauljatar. “Ooper “Ööbik ja Roos” on väga ilus ja südantlõhestav teos, mille tipphetk ongi just see aaria, kus ööbik on valmis oma südant ohverdama, et roos värvuks tema südameverest punaseks. See on armastuse ja eneseohverdamise lugu ja tuleb tõdeda, et mul kulus mitu kuud, enne kui ma suutsin seda laulda, ilma et pisarad silma tuleksid ja ma nutma hakkaksin!”

Elina Nechajeva sõnul kulus tal tõesti pikki kuid, et jääda ise lauldes rahulikuks …, aga see-eest nutab nüüd kogu publik. “Pean tunnistama, et kui olen aariat kontsertidel esitanud, on isegi pianistil klomp kurku ja pisar silma tulnud, kuigi pianistid on klaveri taga tavaliselt ju ikka väga selge mõistusega,” tõdes sopran.

Kadriorg on lauljatari lemmikkoht

Niisiis lõpeb valgusefestival ja ühtlasi kogu suvehooaja ärasaatmine igati emotsionaalselt. “Arvestades valgust ja šõud, tekib kindlasti väga kauaks meeldejääv mulje,” avaldas Elina Nechajeva lootust. “Mul on hea meel, et Tiit Kikas kirjutas selle rolli ja aaria, mõeldes just minu häälele. Esitada seda koos autori endaga – kas midagi paremat oleks üldse võimalik ette kujutada?”

Kadriorust rääkides ütles Elina Nechajeva, et see on tema lemmikkoht kogu Tallinnas. “Isegi kui valgust seal ei kõnni, mina käin ikka,” naeris lauljanna. “Elan ka ise seal, et ei oleks kaugele minna!”

Festival “Valgus kõnnib” toimub 14. septembril Tondiraba pargis, 15. septembril vanalinnas ning 16. septembril Kadrioru pargis ja Pae pargis, teemaks “Pimeduse värvid”. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid