"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Video Tallinna kaasamiskeskus kutsub virtuaalreaalsusesse: milline näeks välja roheline linn? (0)
13. september 2023
Tallinna kaasamiskeskuse Avalinn virtuaalreaalsus. Foto: Kuvatõmmis

Tallinna kaasamiskeskuse virtuaalreaalsuse abil on võimalik külastada linna, kus pea iga vaba ruutmeeter on täidetud rohelusega. Linna näol on tegemist virtuaalkoopiaga ühest Norra väikelinnast, kuhu on lisatud juurde palju loodusele omaseid elemente.

„Mõned inimesed tunnevad, nagu nad oleksidki looduses, olles tegelikult virtuaalreaalsuses. Teised aga ei tunne, et oleksid seal kohapeal, sest virtuaalreaalsus meid ikka päris loodusesse ei vii, kuigi on sellele väga lähedal,” ütles professor Sigbjørn Litleskare.

„Meie eesmärk ei ole, et inimesed peaksid end tuppa lukustama ja mitte õue minema, vaid pigem vastupidine, et näidata neid kontraste omavahel ja suunata inimesi kõikide Tallinna rohealade juurde,” sõnas Tallinna strateegiakeskuse projektijuht Mai Andresson.

Õige varsti on linna kaasamiskeskusel plaan sama tehnoloogia abil viia linnaelanikke jalutama ka tuleviku Tallinna, et huvilised saaksid linna planeeritavaid muutusi kogeda enne, kui neid on hakatud teostama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.