"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Umbusaldus Tallinna linnapeale kukkus läbi (0)
13. september 2023
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Aleksandr Guzhov

Selleks et umbusaldus leiaks toetust, on vaja vähemalt 40 linnavolikogu liikme poolthäält. Umbusaldusavaldus kukkus läbi, sest volikogu 79 liikmest toetas seda vaid 15 linnavolinikku.

Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsiooni hinnangul näitab täna varahommikuks kokku kutsutud istung, et Tallinna linnavolikogu üritatakse ajas tagasi viia Savisaare aega, et teha kõik võimalik, et opositsioon tasalülitada.

“Tallinna volikogus ei ole tipp-poliitikud, need on rahva valitud linna esindajad, kellel on paljudel n-ö päris töö, mida nad teevad sealt kõrvalt ja meil ei ole võimalik hommikul kell 8.30 kohale tulla. Savisaare viide ongi konkreetselt, see praktika võeti kasutusele, et umbusaldusavaldused saaksid võimalikult vähe tähelepanu, oleksid opositsioonile ebamugavad ja linnajuhid saaksid kriitikat ignoreerida,” ütles Isamaa fraktsiooni esimees Karl Sander Kase.

Linnapea juhtis aga tähelepanu, et rahapuuduses riik tõmbas tee-ehitusest raha välja. Tee-ehitusettevõtted panevad tehased müüki, ohus on kuni paar tuhat töökohta.

“Mina saan öelda, et mina olen paberitega asfalteerija, Tallinna teede remondi- ja ehitusvalitsuse tööline aastal 1986. Ma olen nende asjadega kursis. Läbi sõrmede vaatamine ja arrogantne suhtumine teede ehituse suhtes. Lihtsustatud näide. Kui meil Tallinnas on 60 objekti, mis vajasid remonti, aga inimvõime on 15 objekti, on kraabitud kõik lahti, küll see 15 jõuavad tehtud millalgi, aga maht on neli korda suurem,” ütles Isamaa fraktsiooni aseesimees Tarmo Kruusimäe.

“Me arendame linnaruumi, see annab tööd ettevõtlusele ja see omakorda tähendab töökohti. Siin peab olema laiem visioon. On ka teine pool, praegu kannatab Tallinna ettevõtlus. Ettevõtted, mis on seotud linnaruumi tee-ehitusega, kaotavad kliente. Aga praktika näitab, kui on uus linnaruum loodud, ja Vana-Kalamaja tänava uus kontseptsioon seda ka tõestab, tuleb kliente juurde,” ütles Talliinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.