"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vaata videot Uus maja ja uued ringid: Mustamäe huvikooli uus maja avas uksed (1)
13. september 2023
Mustamäe huvikooli uue maja avamine. Foto: Aleksandr Guzhov

Huvikooli vana maja ei vastanud enam huvikooli vajadustele ja oli suures osas amortiseerunud, mistõttu see ka lammutati. Selle asemele ehitati uus, tänapäeva standarditele vastav hoone, kus õpi- ja töötingimused on hüppeliselt paranenud.

„Õpilasi tuleb aina juurde ja meie vanad populaarsed klassikalised ringid täituvad kiiresti. Samas avame ka uusi ringe, nagu näiteks loodus, teadus, tehnoloogia, maastikudisain, male, graafiline disain, tehnikaring, elektroonika ja programmeerimine, mida juhendavad oma ala spetsialistid,” ütles Mustamäe huvikooli direktor Erna Podjanova.

Alanud ja järgnevatel õppeaastatel pöörab Tallinn endiselt suurt tähelepanu õpikeskkonna parendamisele nii koolides kui ka huvikoolides. Ehitamisel või projekteerimisel on veel kümmekond õppehoonet.

„Praegu on esmatähtsad just lasteaiad, sest laste arv kasvab ning mõnda piirkonda peame lähiaastatel rajama uued koolieelsed lasteasutused. Siinpuhul mängib rolli ka nende objektide hind ja ehitamise kiirus, sest paraku kõikide objektide puhul ei saa öelda, et oleme graafikus, näiteks uuele hankekatsele läheb Kristiine lasteaed, kuna esimese hankega ei suutnud me teenusepakkujat valida,” sõnas Tallinna abilinnapea Andrei Kante.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

asukoht on saladus
14. sept. 2023 03:38
ilmselt kõik tallinlased ei pruugi teada kus asus vana ja kus on nüüd, uus. tundub , et googelmoogelid kirjutavadki iseendale lugusid, mitte lugeja jaoks. võiks olla märgitud - ÜT ja peatus, soovitakse ju - vähem autosid. muhvinitel on oma kultuur ja tšill kõikjal.