"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
talgud Maailmakoristuspäev kutsub kalmistuid koristama. Talgud on Rahumäe, Liiva, Pärnamäe, Siselinna ja Mõigu kalmistutel (0)
14. september 2023
Maailmakoristupäev kutsub koristama kalmistuid. Foto: Pixabay

Maailmakoristuspäev toimub laupäeval, 16. septembril ja tänavu on fookuses ka kalmistud. Tallinnas toimuvad koristustalgud Rahumäe, Liiva, Pärnamäe, Siselinna ja Mõigu kalmistutel.

„Plastküünlaid ja muid mittelagunevaid jäätmeid leidub hulganisti ka kalmistutel. Tuul lennutab pooleldi põlenud plastümbrises küünlad laiali, samuti viivad linnud küünalde ümbrised loodusesse, soovides süüa topsidesse jäänud vaha. Sestap on väga positiivne, et sel aastal jõuab maailmakoristus ka surnuaedadesse,“ ütles Kadrioru pargi direktor Ain Järve. „Usun, et ühiselt on meil võimalik kalmistud jäätmetest puhtaks saada ning panna inimesi veidi enam mõtlema koristamise ja jäätmete sorteerimise peale.“

Tänavu on maailmakoristuspäeva eesmärk juhtida veelgi rohkem tähelepanu Läänemere tervislikule seisundile ning tõsta inimeste teadlikkust sellest, et tegemist on ühe saastunuma merega maailmas. Selleaastasel Maailmakoristuspäeval pööratakse koostöös kalmistuhooldusettevõttega Gratitudes Services erilist tähelepanu ka kalmistute koristusele. Lisaks toimuvad talgud ka randades, veekogudel, metsades, parkides ja linnatänavatel.

Täpsem info talgute kohta ja registreerimine Maailmakoristuspäeva kodulehel maailmakoristus.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.