"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Suurõppusel CREVEX harjutatakse üleriigilist hädaolukorra lahendamist (0)
14. september 2023
Suurõppus Männiku karjääride vahel. Foto: Albert Truuväärt

28. ja 29. septembril toimub Tallinnas suurõppus CREVEX, millega pannakse proovile eri ametkondade võime lahendada üleriigilist hädaolukorda ning harjutatakse omavahelist koostööd.

„28. septembril on ulatuslik evakuatsioon, mistõttu võib evakuatsioonikohtade ümbruses Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas olla liiklus häiritud ja ümber suunatud. Õppuse eesmärk ongi vaadata praegust olukorda ja järele proovida, kuidas suurõnnetuse või kriisi ajal suudame liikuda,” ütles Mupo juhtivspetsialist Margo Irve.

CREVEX õppuse märksõna on kriisikommunikatsioon ehk kuidas tulla toime suuremahulise kriisi ohjamisega, kuidas hallata ja jagada infot nii, et kõik oleks ühtses infoväljas ega tekiks paanikat. Õppus kestab järjest 36 tundi ning oma oskused saavad proovile panna peaaegu kõik riigi ametiasutused ning päästeamet, politsei- ja piirivalveamet ning sotsiaalministeerium koos allasutustega. Omavalitsustest osalevad Saue, Maardu, Jõelähtme, Viimsi ja Tallinn.

„Nendes piirkondades on 28. septembril näha evakueeritute liikumist. Muuga sadamas on õppus suletud territooriumil ja Muuga aedlinnas võib näha rollimängijaid, kes liiguvad avalikus ruumis kollaste vestidega. Liiklust piirkonnas ei suleta. Häiresignaali võib hea tuule korral kuulda Pirital ja Viimsis, aga ohuala jääb Muuga piirkonda, sinna paneme püsti ajutised sireenid ja katsetame sireenide rakendust,” ütles CREVEX õppuse peakorraldaja Mart Magnus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.