"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Festival Tallinn kutsub kogema eri rahvaste kultuure läbi toidu, muusika, kunsti ja töötubade (0)
14. september 2023
Rahvuskultuuride festival Männi pargis. Foto: Albert Truuväärt

Laupäevast, 16. septembrist kuni 24. septembrini toimuvad Tallinnas üheksandat korda rahvuskultuuride päevad, mille raames tõstetakse esile siin elavaid rahvusvähemusi ja nende kultuure.

Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnul toob iga rahvus kaasa oma kultuuri ja traditsioonid, mille edasikandmine ja säilitamine on oluline eelkõige neile endale. “Kultuuride paljusus mitte ainult ei rikasta meie linna kultuurimaastikku, vaid aitab kaasa ka vastastikusele mõistmisele ja harmooniale ühiskonnas. Erinevate kultuuridega kohtumine innustab meid mõistma ja austama üksteist. Üheksal päeval on võimalik tutvuda meid ümbritsevate kultuuridega läbi toidu, keele, muusika, kunsti ja töötubade,” märkis Kante.

Laupäeval, 16. septembril avatakse Maroko tarbeesemete ja riiete väljapanek Bbtaanikaaias, rahvuskultuuride teemalised väljapanekud Tallinna Keskraamatukogu osakondades ja haruraamatukogudes, eri maade kultuuride maalinäitus ja rahvuskultuuride teemaline raamatunäitus keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas ja Aserbaidžaani vaibanäitus Väike-Karja 2 galeriis. Näitused on avatud kuni 24. septembrini.

Gruusia pärimuse päev

Lisaks toimuvad sündmuse raames näiteks Gruusia pärimuse päev Tallinna Rahvaülikooli Pelgulinna majas, Maroko toiduvalmistamise demonstratsioon Tallinna Botaanikaaias, teetseremoonia tutvustus ja Araabia kalligraafia töötuba, Türgi toidukultuuri tutvustav üritus Pirita raamatukogus, Itaalia hommik Sääse raamatukogus, ekskursioonid “Puhkajad ja suvitajad: hooaja kokkuvõte” Kadrioru pargis ning kõik väikesed huvilised on oodatud raamatukogudesse osalema keeleringides ja lastehommikutel.

Kogu rahvuskultuuride päevade info ja programm on leitav SIIT.

Rahvuskultuuride päevad on ellu kutsutud eesmärgiga tuua kokku Tallinna rahvusvähemused ja näidata, kui mitmekülgne ja huvitav on erinevate siin elavate rahvaste kultuur.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.