"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Tallinna haiglad pakuvad Ukraina psühholoogidele täiendõpet (2)
14. september 2023
Ukraina psühholoogide pidulik vastuvõtt Tallinna raekojas. Foto: Kuvatõmmis

Neljakümnele Ukraina meditsiinitöötajale korraldati 13. septembril pidulik vastuvõtt Tallinna raekojas, kes on Eestisse saabunud Ida-Tallinna keskhaigla ja Põhja-Eesti regionaalhaigla korraldatud täiendõppuse tõttu.

„Esimesed muljed on väga head, sest nii väike riik on nii suure südamega, te aitate ja teete reaalseid tegusid. Meil on vaja anda psühholoogilist abi mitte ainult sõjaväelastele, vaid ka peredele, abikaasadele, arstidele ja tervele Ukraina elanikkonnale,” ütles Ukraina teaduste akadeemia liige dr Oleksandr Marusyn.

Täiendõppuse tähelepanu keskpunktis on sõja dramaatilistes oludes vägagi habras vaimne tervis. Õppustel käiakse läbi teemad nagu psühholoogilise esmaabi osutamise õpetamine ning amputatsiooni- ja rehabilitatsioonijärgne psühholoogiline abi.

„On selge, et Eesti ja Ukraina on üksteise suhtes ebaproportsionaalsetes mõõtmetes ja ainuke, kuid igast piisast koosneb lõpuks meri. Sinna on vaja kogu maailma abi, samamoodi nagu ka sõjalist, rahalist ja materiaalset abi, on vaja ka erialast abi,” rääkis PERH-i psühhiaatriakliiniku juhataja Kaire Aadamsoo.

Tallinn nagu ka kogu Eesti on järjepidevalt Ukrainat abistanud ja abilinnapea Betina Beškina loodab, et selliseid kohtumisi on tulevikus veel. „Tallinn on saatnud Ukrainasse kiirabiautosid, busse, humanitaar- ja rahalist abi ja me jätkame abiga,“ rääkis Beškina.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

odessiit
25. sept. 2023 19:40
https://www.unian.net/incidents/v-odesse-neyrohirurgi-zarabotali-na-besplatnyh-operaciyah-v-otdelenii-nashli-kassu-v-250-tysyach-novosti-odessy-12404349.html
uurija
23. sept. 2023 11:21
Psühholoog ongi tavaliselt inimene, kes õpib selle ameti, kuna ta ise on katki. Terve psüühikaga inimese huvi psühholoogia vastu oleks pealegi ebaterve. Psühholoogi isiklikud probleemid ei tee teda kuidagi halvemaks spetsialistiks, pigem kogenumaks ja empaatilisemaks. https://ypsilon.postimees.ee/7738586/ypsiloni-psuhholoog-niisiis-kes-meist-on-normaalne-mitte-keegi