"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Tallinna Loomaaia köögiviljapeenrad on toidulauaks loomaaia asukatele (0)
14. september 2023
Tallinna loomaaia kääbuskitsed kõrvitsaid nosimas. Foto: Tallinna loomaaed

Loomaaia köögiviljaaed on toidulauaks mitmetele loomaaia asukatele, kes tänu usinatele töölistele viljadega maiustada saavad. Ühtlasi ootab loomaaed kõrvitsate kogumiskampaania raames ka elanikelt puu- ja köögivilju.

Loomaaed otsustas köögivilju kasvatama hakata kahe asjaolu tõttu. Kõigepealt elasid loomaaias raagritsikad, kes söövad vaarikalehti ning kelle jaoks kasvatati suvel paar rida vaarikaid. Siis tuli aga koostöö Kopli ametikooliga aednike praktikakohtade tarbeks. Nüüd ongi aed kasvanud juba 3500 ruutmeetri suurune.

„Meie külvame, pikeerime, kasvatame taimed ette, istutame, rohime, kastame, korjame saaki ja hooldame taimi, nii et igasuguseid töid teeme,“ sõnas Tallinna loomaaia kompostimiskeskuse juhtivspetsialist Dmitri Pšenitšnõi.

Juba kolmandat aastat teeb loomaaed ka kõrvitsakogumise kampaaniat. Selle käigus oodatakse elanikelt köögi- ja puuvilju, õunu, porgandeid, kaalikaid, peeti ja kõrvitsaid.

„Need ei tohi olla pehkinud, näiteks õunad ei tohi olla laigulised, peavad olema ka inimesele söödavad. Me saame neid mitu kuud loomadele sööta,“ ütles Tallinna loomaaia kommunikatsioonispetsialist Agnes Janson.

Küll aga kordab loomaaed üle ammutuntud tõe: külaline ise ei tohi loomi sööta. Hiljaaegu juhtus õnnetus kaameliga, kes külalise söödetud õuntest sai kõhuhäda ja vajab nüüd ravi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.