"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
loomad Tallinnas võeti hooletult omanikult ära koerad ja kassid (0)
14. september 2023
Kass kodutute loomade varjupaigas. Foto: Albert Truuväärt

Põllumajandus- ja toiduamet võttis omanikult ära kümme kassi ja kolm koera. Loomad toimetati varjupaika.

Põllumajandus- ja toiduameti põhja regiooni juhtivspetsialisti Harles Kauba sõnul võeti eelmisel nädalal loomapidajalt üle nõuetekohane pidamine. „Lemmikloomi peeti hooletult, mille tagajärjel lemmikloomad tihti hulkusid ning seoses sellega oli loomade elu ja tervis otseselt ohus. Lisaks tuvastati kontrollil veel mitmeid olulisi puudusi. Kokkuvõtteks ei jäänud muud üle, kui loomad turvalisse keskkonda toimetada,“ selgitas Kaup.

Ameti kontrolli käigus selgus, et majapidamises oli ka kuus kassipoega, kellest mitmed olid isegi loomapidaja sõnul haiged. „Loomad polnud saanud vajalikku veterinaarravi, mistõttu oli väga oluline korraldada veterinaarne ülevaatus,“ kirjeldas Kaup. Kõik lemmikud toimetati Varjupaikade MTÜ varjupaikadesse.

Loomade võõrandamine on äärmuslik meede, mida rakendatakse ainult juhtudel, kui ameti hinnangul on ohus loomade elu või tervis ning seetõttu pole võimalik jätta loomi senise loomapidaja hoolde.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.