"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
talgud Maailmakoristuspäeva talgutel Põhja-Tallinnas soovib osaleda umbes 1000 inimest (0)
15. september 2023
Koristamine Koplis. Foto: Põhja-Tallinna LOV

Maailmakoristuspäeval, 16. septembril toimuvad Põhja-Tallinnas koristustalgud.

“Maailmakoristuspäev on suur ülemaailmne kodanikualgatus, mis on saanud alguse Eestist. Sel suvel toimus Põhja-Tallinna valitsuse ning Maailmakoristuspäev Eestis eestvedamisel seitse rannakoristust rannikualadel. Tänu suurele tööle on meie loodusalad saanud palju puhtamaks, aga väikeprügi jõuab loodusesse siiski endiselt palju. Põhja-Tallinn on väga populaarne paik talguliste seas ja sel aastal on Maailmakoristuspäevale registreerunud umbes tuhat inimest,” ütles Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap ja tänas kõiki ettevõtteid ja organisatsioone, kes on end juba koristustalgutele kirja pannud.

Põhja Tallinnas toimuvad 15. ja 16. septembril ettevõtete ja organisatsioonide abiga talgud Merimetsas, Linnahalli ümbruses, Paljassaares ja Stroomi rannapargis. Põhja-Tallinna puhtusse panustavad AS Tallinna Vesi, Twilio Eesti OÜ, Philip Morris Eesti OÜ, Fazer Eesti OÜ, Inission Tallinn OÜ ja Tallinna Lennujaam AS seotud ettevõtte töötajad. Koristama tulevad ka mitmed kohalikud koolid ja lasteaiad, oma panuse linnaosa heakorda annavad Ehte Humanitaargümnaasium, International School of Tallinn ja Taime Lasteaed. Samuti osaleb Maailmakoristuspäeval diplomaatiline korpus Saksa Liitvabariigi saatkonna eestvedamisel.

„Mul on väga hea meel, et saame sel aastal jätkata juba traditsiooniks saanud maailmakoristuspäeva toetamist Tallinnas. See on oluline ja tugev märk, et Eestis ajutise kodu leidnud diplomaatiline kogukond aitab hoida linna puhta ja tervena,“ ütles Saksa saatkonna kultuurinõunik Tina Spicher.

Tänavu on Maailmakoristuspäev Eestis võtnud eriliselt fookusesse Läänemere keskkonnaprobleemi ja ühekordse plastprügi kalmistutel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.