"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tasuta suvetreeningud innustasid pealinna noori regulaarselt sportima (0)
15. september 2023
Suvistel treeningutel sai harrastada pallimänge. Foto: Aleksandr Guzhov

Tallinna linn pakkus neljandat suve järjest pealinlastele sportlikku ajaveetmise võimalust. Läbi suve väldanud tasuta välitreeningute sarjas osales sadu noori. Toimusid nii korv-, jalg- ja võrkpalli, tõukeratta kui ka ujumise treeningud.

Abilinnapea Tiit Terik märkis, et iga aastaga on huviliste arv kasvanud ning tasuta suvetreeningute programm populaarne. „See algatus on oluline noorte spordihuvi toetamisel ja aktiivse elustiili edendamisel. Treeningud võimaldavad pealinna noortel mitmekülgselt spordiga tegeleda ja avastada ka uusi spordialasid. Meie eesmärk on edendada noorsoo tervist ja heaolu ning innustada neid jätkama sportliku elustiiliga ka tulevikus,” rõhutas Terik.

Suvetreeningud pakkusid 7-26-aastastele noortele võimalust regulaarselt sportida. Palli- ja tõukerattatrennid toimusid Tallinna erinevate linnaosade väliväljakutel ning neid juhendasid kogenud treenerid.

Pallimängude treeninguid korraldati kaks korda nädalas kokku 12 asukohas ning neis osales pea 265 last. Tõukeratta treeningutel osales kõigis trennides kokku 332 noort. Kõige suurem osalejate arv oli Vilde pargis. Kokku toimus 34 treeningut. Suvetreeningute programmi raames toimusid esmakordselt ka pop-up treeningud Valdeku ja Pirita-Kose parkides. 

Kolmandat suve järjest pakkus Tallinn ka ujumiskursusi. Kuuajased kursused 7-10-aastastele lastele toimusid juulis ja augustis Õismäe, Nõmme ja Sõle ujulas, kus esmakordselt oli kaks treeningrühma nii algajatele kui ka edasijõudnutele. Kokku läbis ujumiskursused 72 last.

Tasuta suvetreeninguid korraldab Tallinna kultuuri- ja spordiamet koostöös Tallinna haridusametiga.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.