"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video 18. septembrini saab esitada lõimumispreemiate kandidaate (0)
16. september 2023
Kuvatõmmis

Integratsiooni Sihtasutus koostöös Kultuuriministeeriumiga ootab ettepanekuid, keda Eesti inimestest ja organisatsioonidest tunnustada lõimumist arendavate ettevõtmiste eest lõimumispreemiatega. Kandidaate saab esitada neljas kategoorias 18. septembrini 2023.

Veel paar päeva on aega, et anda panus aitamaks tunnustada inimesi ja organisatsioone, kes on aidanud kaasa ühiskonna integratsioonile. Selleks tuleb hiljemalt 18. septembriks esitada kandidaat lõimumispreemiate jagamisele.

“Teadupärast ei ole meil ju eraldi elukutset lõimuja või lõimur, lõimumis- või kogukonna sidustamistööd tehakse oma töö sees või selle kõrval,” ütles Integratsiooni Sihtasutuse kultuurilise mitmekesisuse valdkonna juht Ave Härsing.

Näiteks varem on kandidaatide seas olnud nii Arkadi Popov kui ka Eesti epeenaiskond.

Mullu võitis “Aasta säde” auhinna Tallinna Lilleküla gümnaasium. Rohkelt on tunnustatud ka kultuuritegijaid. Station Narva festivali korraldamise eest eelmisel aastal “Aasta sillalooja” tunnustuse pälvinud Helen Sildna usub, et just kultuuril ja spordil on suur jõud inimeste ühendamisel.

“Lõimumine on protsess, kus inimesed peavad kokku saama ja koos aega veetma ja üksteise usalduse võitma. Kultuuril ja spordil on hea omadus, et toob mingil teisel põhjusel inimesed kokku ja neil on hea koos aega veeta,” ütles kontserdikorraldaja Helen Sildna.

Rohkem infot kandidaatide esitamise kohta leiab Integratsiooni Sihtasutuse veebilehelt. Lõimumispreemiad jagatakse kätte 12. detsembril toimuval pidulikul tseremoonial.

Iga tunnustuse pälvinu saab 1000 euro suuruse preemia.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.