"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kadrioru lossis algas Lossimuusika uus hooaeg (0)
16. september 2023
kadriorupark.ee

Tallinnas Kadrioru lossis alustas laupäeval ja pühapäeval kümnendat hooaega rahvusvaheline Lossimuusika sari, mis pakub regulaarseid kammermuusika kontserte lossi peasaalis pühapäeviti kell 18.

Lisaks jõuavad Lossimuusika kontserdid koostööpartnerite abiga ka teistesse Eesti linnadesse ja maakondadesse. Esinduslik programm haarab klassikalise muusika kullafondi kuuluvaid teoseid läbi mitme sajandi, ulatudes barokist tänapäeva heliloojate loominguni. Lisaks väljapaistvatele kodumaistele artistidele kuuleme mitmeid väliskülalisi, tunnustatud meistrite kõrval astuvad lavale ka andekad noored tulevikutähed.

Eesti muusika rahvusvahelistumist sümboliseerib hästi avakontserdi esinejate valik: hispaanlanna Esther Dorado Suela töötab Rahvusooper Estonia sümfooniaorkestri sooloflötistina, tema ansamblipartner pianist Maila Laidna on aga täiendanud end Hispaania muusikakõrgkoolides. Kontserdi kavva valitud teosed ulatuvad 18. sajandi heliloojate töödest kuni 1988. aastal Torontos sündinud Eesti helilooja Riho Esko Maimetsa 2020. aastal loodud klaveripaladeni. Kõnekas on ka fakt, et Lossimuusika uue hooaja esimene kontsert ei toimu mitte Tallinnas, vaid hoopis Ida-Virumaal asuvas Kukruse mõisas.

Üheksa tegevusaasta jooksul on Lossimuusika sarjas esinenud valdav osa Eesti väljapaistvamatest solistidest ja ansamblitest. Eesmärk on tutvustada süvamuusika olulisemate heliloojate, nende hulgas Eesti komponistide teoseid ja Eesti aja parimaid muusikuid, eelkõige aga hoida ja arendada kammermuusika esitustraditsioone Eestis.

Lossimuusika kontserdisarja korraldab MTÜ Loovüksus koostöös Eesti Kunstimuuseumiga. Kunstiline juht on Aare Tammesalu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.