"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
10 aastat halva haisu käes Miks levib Põhja-Tallinna pidevalt ebameeldiv lõhn? (0)
16. september 2023
Põhja-Tallinnas levib pidevalt ebameeldiv lõhn. Kuvatõmmis

Aastaid Põhja-Tallinnas levinud ebameeldiv lõhn ja selle kohta on häirekeskusesse ja keskkonnaametisse tehtud ka mitmeid kaebusi. Kuigi uuringud kinnitavad, et lõhn pole ohtlik, tuleb nii linnaosavalitsuse kui ka keskkonnaameti hinnangul probleemiga tegeleda.

Maikuus paigaldati Sitsimäele seirejaam, kuu aja jooksul õhupuhtuse norme ei ületatud, sest tuulte suund muutus.

“Normid, mis on kehtestatud seadustega, on väga suured ja ootame nüüd sügist-talve, kui ka elanikud on öelnud, et haisuilmingud on tugevamad, siis tulevad põhja- ja kirdetuuled ja me peaksime analüüsid uuesti tegema,” ütles Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap.

Keegi meist ei taha elada kohas, kus pidevalt on õhus halb lõhn. Põhja-Tallinna elanikele on see aga juba kümme aastat olnud probleem. Väikseimgi õhumuutus on häiriv.

“Kevade poole oli ikka väga tihedalt, selline bensiini- või masuudihais, see oli kohutav,” sõnas elanik Anne.

Keskkonnaameti juhataja Rainer Vakra kinnitab, et tegemist on suure probleemiga. Põhja-Tallinnast on halva õhu kohta tänavu laekunud üle 400 kaebuse.

“Sel sügisel ja uue aasta alguses jätkame mõõtmistega, oktoobris paigaldab üks ettevõte gaaside puhastamise seadme, mille eesmärk on lõhnade vähendamine,” ütles keskkonnaameti juhataja Rainer Vakra. Õhus leviva halva lõhna korral on oluline teavitamine, tuleb öelda kuupäev, täpne asukoht ja kellaaeg. Kõik andmed talletatakse ja see on info järelduste tegemisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.