"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
üle 300 000 külastaja Haruldased liigid, uus ekspositsioon ja laste tasuta laupäevad toovad loomaaeda üha rohkem külastajaid (0)
20. september 2023
Elevandid Tallinna loomaaias. Foto: Aleksandr Guzhov

Tallinna loomaaia külastajate arv kasvab teist aastat järjest, mida võib seostada kollektsiooni täienemisega, Vihmametsa ekspositsiooni avamisega ning tasuta külastuspäevade korraldamisega lastele ja noortele. Laste laupäevad jätkuvad ka tuleval talvehooajal.

Kui 2021. aastal külastas loomaaeda ligi 297 600 inimest, siis 2022. aastal oli see arv ca 52 800 kõrgem, ületades 350 000 piiri. Käesoleva aasta kaheksa kuuga on loomaaeda külastanud üle 310 100 inimese, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes enam kui 17 300 rohkem.

„Rõõm on näha, et Tallinna loomaaia populaarsus kasvab. See näitab, et loomaaia järjekindel kollektsiooni täiendamine, Vihmametsa ekspositsiooni avamine ja lastele suunatud tasuta külastuspäevade korraldamine on vilja kandnud. Kindlasti pakub loomaaed ka edaspidi võimalusi põneval moel loomade ja looduse maailmaga tutvuda ning jätkab lastele tasuta külastuspäevade traditsiooniga,” ütles abilinnapea Vladimir Svet. „Ühtlasi jätkub loomaaia direktori sihtotsing, mille käigus otsime inimest, kes suudaks asutust edasi arendada.”

Haruldased ja uued liigid

2022. aastal täienes Tallinna loomaia kollektsioon mitmete väga atraktiivsete, raskesti hangitavate ja ainult üksikutes loomaaedades esinevate liikidega nagu reisingeri varaan, mangroovimadu ja puuboa. Kollektsiooni täiendati ka mitme uue liigiga, keda varasemalt Tallinna loomaaias ei ole peetud ja kes toodi seoses Kagu-Aasia troopilise vihmametsa ekspositsiooni avamisega: tariktik-sarvlind, Bali valge-kuldnokk, Lyle`i lendkoer, riisiamadiin, kaksvarvas-laisik, aasia-sõrmiksaarmas, lühisaba püüton, Cumingi varaan, smaragdskink ja süsikilpkonn.

Ka tuleval talvehooajal saavad kuni 19-aastased lapsed ja noored korra kuus loomaaeda tasuta külastada. Tasuta külastuspäevad toimuvad oktoobri keskpaigast iga kuu teisel laupäeval kuni aprillikuuni. Suvehooajal on lastele tasuta sissepääs lastekaitsepäeval ja loomaaia sünnipäeval.

Tallinna loomaaias jätkuvad ka Tiigrioru ehitustööd. Tegu on valdavalt maastikuarhitektuurse lahendusega, kuhu luuakse loomaaia asukatele võimalikult looduslähedane keskkond ja mis on oma mastaabilt erakordne ka Euroopas. Sinna rajatakse peamiselt välialad amuuri tiigrile, kuid plaanis on näidata ka teisi Kaug-Ida liike – leopardi, punahunti, punapandat ja kährikut. Kompleksi valmimise tähtaeg on detsembris 2023. Seejärel hooned sisustatakse ning asustatakse neljajalgsete elanikega. Tiigriorg avatakse peale seda, kui loomad on jõudnud oma uue koduga kohaneda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.