"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII JA VIDEO Lasteaia Maasikas uuelt majalt toodi alla sarikapärg (0)
21. september 2023
Lasteaed Maasikas sarikapidu. Foto: Mats Õun

Põhja-Tallinnas on kerkimas lasteaia Maasikas uhiuus 12-rühmaline hoone, kus kohti jagub 240 lapsele. Täna, 21. septembril võtsid abilinnapead Andrei Kante ja Tiit Terik ning Põhja-Tallinna linnaosa vanem Manuela Pihlap ehitajalt vastu sarikapärja.

Abilinnapea Andrei Kante sõnul on Maasikas üks neist Tallinna lasteaedadest, mille kitsaks jäänud vana maja asemele ehitatakse uus avar hoone. „Põhja-Tallinna linnaosa areneb väga kiiresti ja sinna asub elama aina rohkem noori peresid. Loomulikult suureneb seoses sellega lasteaiakohtade vajadus, kuid kahtlemata on muutunud on ka ootused õpikeskkonna kvaliteedile,“ rääkis Kante. „Uude majja tuleb seitsme rühma asemel 12 rühma, millega linnaosa saab juurde ligikaudu sada lasteaiakohta. Kuid veelgi olulisem on see, et saame pakkuda kaasaja parimaid tingimusi laste kasvamise ja arengu toetamiseks.“

Vaata galeriid (23)

Lasteaia Maasikas uus hoone on kavandatud lapsesõbralikuks igas mõttes. Rühmaruumid kujundatakse helgetes toonides ning sisustatakse laste huvisid ja vajadusi arvestades. Igas rühmas on riietusruum, pesu- ja tualettruum ning kööginurk, et argitoimetused sujuksid ladusalt. Lükandseina abil saab rühmaruume jagada magamise ja mängimise alaks. Koridor rühma- ja majandusruumide vahel on samuti planeeritud nii, et sellest moodustuks liigendatud mänguala. Vasara tänava pool asuva peasissepääsu kõrvale tuleb saalikompleks koos garderoobi ja abiruumidega.

Tulevane Maasika lastead.
Pilt: Architecture Workshop Finland Oy

Hoone päikesepoolsele küljele ehitatakse avatud terrassid ning igale rühmale eraldi sissepääs. Teise korruse välitrepid ja terrassid kaetakse erikujulise valguskupliga. Hoovialale luuakse õuesoppe-, mängu- ja sporditegevusi soosiv keskkond, kus on kombineeritud võimalused nii aktiivseteks tegevusteks kui ka rahulikumate hetkede jaoks. Territooriumile rajatakse jalg- ja jalgrattatee, et lapsed saaksid harjutada rattasõitu ja liiklemist. Olemasolevad õuesõppe paviljonid jäetakse alles ja mängualade vahele rajatakse uusi varjualuseid.

Lasteaia Maasikas hoone projekteerisid Architecture Workshop Finland Oy ja Architecture Workshop Finland Oy Eesti filiaal, seda ehitab RAMM Ehituse OÜ ja omanikujärelevalvet teeb Tallinna Linnaehituse Aktsiaselts. Hoone maksumus on ligi 9 miljonit eurot, ehituse lõpptähtaeg märts 2024.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.