"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO „Pelléas ja Mélisande“ etendub Estonias vaid kuuel korral (0)
21. september 2023
Ooper „Pelléas ja Mélisande“ etendub Estonias vaid kuus korda. Foto: Kuvatõmmis

Ooper, mille maailma esietendus toimus 30. aprillil 1902 jõuab nüüd Rahvusooper Estonia lavale vaid kuuel korral. Enne esietendust on huvilistel võimalik uuslavastuse loomingulise meeskonnaga einestada õhtusöögil „Rambipalavik enne esietendust“.

20. sajandi koidikul 1892. aastal kirjutas Nobeli kirjanduspreemia laureaat Maurice Maeterlinck mõistatusliku näidendi „Pelléas ja Mélisande“. Claude Debussy nägi selles aga ainest ooperi jaoks.

„Tegu on natukene ka meile endale riskantsema teosega. Testime publiku vastuvõttu, mistõttu ei võtnud me seda plaani mängida läbivalt terve hooaeg, vaid toome selle nüüd sügishooajal välja kuus korda,“ rääkis Rahvusooperi juht Ott Maaten.

Kuidas Rahvusooperi solistid aga prantsuse keelse ooperiga hakkama saavad?

„Muidugi saavad nad hakkama ka prantsuse keelega. Me oleme palju panustanud prantsuse keelele selles teoses, sest Debussy oli väga lugupidav prantsuse keele suhtes ja keskendus teoses just sõnadele ja keelekasutusele,” ütles „Pelléas ja Mélisande” lavastaja Albert-André Lheureux. „Debussy justkui äratab oma ooperis läbi muusika ellu Maeterlincki teose sõnad ning annab „Pelléas ja Mélisande’ ile“ täiesti uue tähenduse.“

Reedel, 22. septembril enne esietendust kutsutakse aga kõiki huvilisi õhtusöögile ”Rambipalavik enne esietendust”, kus külastajatele pakub seltskonda uuslavastuse loominguline meeskond.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.